KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Friday, July 19, 2013

CUSTOM MADE CAGE

Assalamualaikum,



Dah lama tak menulis kat sini.. dah lama tak ambik gambar bebudak KM. Anak2 Putih pun dah besar berlarian sana sini. Pandai pulak setiap kali ibuKM nak tangkap diorang masuk sangkar dia lari laju2 masuk bawah kereta. Yelah, budak kecik senang lah mencilok kan. Nakal nya nauzubillah. Panjat sana sini, lompat, panjat meja, panjat pokok. Yang si Abang lah mengajar, si Adik ikut je. Diorang takde nama lah. Panggil Abang & Adik je boleh tak.. 



Back to topik, ibuKM kan nak pindah rumah tak lama lagi.. Jadi bebudak KM akan duduk dalam rumah je. Dah tak boleh main atas tanah macam sekarang sebab rumah atas angin. Tak tinggi, tingkat 1 je pun tapi dah nama pun rumah flat, mana boleh suka2 hati lepaskan diorang,. Buat nya bergaduh ke, lepas hajat kat depan rumah orang ke, selongkar tong sampah orang ke, kan naya kalau dapat tuan rumah yang aniaya binatang tu disepuk ke terajang tak pasal2 pulak jadi kes kan. 


So, ibuKM decide nak buat sangkar dalam bilik paling kecik.. Rumah ada 3 bilik. Bilik kecik ni memang dah di fikirkan nak letak bebudak ni.. Separuh dari keluasan bilik tu kalau boleh nak bagi diorang je. Kesian pulak nak letak ramai2 dalam sangkar kecik tu kan. Walaupun 3 tingkat tapi tetap lah sempit lagi2 dah ada anak kecik 2 ekor tu. ibuKM nak buat macam dalam gambar ni.. Sapa2 pernah buat dan tahu agak2 kos nya atau ada idea yang lebih baik serupa macam ni dari segi material nya boleh lah kongsi ye.. 







(gambar GOOGLE)

3 comments:

  1. ibu KM..buatla...mmg akan dpt maksimumkan penggunaan space...dinding pon boleh digunakan..bubuh box dan para utk depa lepak2..kan..

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !