KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Tuesday, November 29, 2011

Salam Maal Hijrah

Sambutan kali ni rasa nya lebih meriah.. sebab cuti jatuh ganti hari Isnin
Alhamdulillah kita semua diberi kesempatan bernafas sehingga hari ni. Tahun baru....




SELAMAT TAHUN BARU ,1433 Hijrah







Nota kecil : Maaf , entry tiada gambar anak2 sebab kehilangan cable USB. harap dimaafkan.

Saturday, November 26, 2011

Cuci Mata

Elok sangat la hari ni hari Sabtu,
badan n otak pun dah setting untuk rehat.
Setelah berhempas pulas kerja 5 hari kan,
Jom cuci mata.......Rugi tak tengok !!!





tengok ape??









* 18sx punya ke? *









* isk, kesitu pulak kome ni *









* dah tu *









* tunggu lah jap, scroll bawah lagi *









* ha, dah dekat.scroll lagi *









* oklah, korang dah bosan kan scroll2 *









* Nah tengokla sendiri *






~ HELLO FRIENDS ~

~ PENGGANTI LADY GAGA? ~

~ HAHAA, KELAKAR! TOLONG JANGAN PERASAN ~

~ BWEK, TAK ADA CIRI2 ~

~ RELAKS LAH KAWAN2, BIARLAH DIA ~
BESTNYA LANDING SINI, SEJUK

~ LANDING SINI LAGI BEST ~

~ SYOKNYA KORANG LANDING ~
KITA KENA PAKSA MANDI... MIUUU  T__T

~ MANDI? BRRR, LEBIH BAIK MAKAN ~
WALAU GUA TAK SUKA SAYUR NI !

~ SERONOKNYA HIDUP BERTUAN ~
ADA RUMAH, BOLEH MAKAN, BOLEH MANDI
LANDING SANA SINI, SAYA?? PURRR    isk T___T

~ TAK APA SI CANTIK, AWAK BOLEH TINGGAL 
DI RUMAH SAYA, JIKA MAHU ~

~ ELEH, ABANG MASTER NI TUNJUK BAIK KONON ~

 ~ EH KENAPA AWAK CAKAP MACAM TU, 
TAK BAIK TAU ! ~

 ~ YELAH, LAWAN KARATE PAKAI SAMURAI NAK? ~

 ~ ADOI, JANGAN GADUH LA MEH TIDO CINI ~

 ~ ATAU PUN, JOM MAIN BOLA ~





~ OKAY, DAHLA.. BERDAMAI OK ! ~
Kita kan 1 family, lain ayah lain ibu je.
PEACE YAW !!


~ MuahMuahMuah... ngeeee ~





****************************************


Friday, November 25, 2011

~~ PUTIH DAH SIHAT ~~


Budak manje sekor ni dah sihat..
tengoklah gaya dia..pepagi subuh tadi.














Kichan, Tomei n Manje jangan marah tau, Putih memang attention SEEKER !! ehhehe

Thursday, November 24, 2011

Update Rambang

~~ MANJE BERANSUR PULIH ~~


Lihat saja aksi nya, tak macam kucing baru lepas operation.
Semakin hari semakin nakal, perangai dah bertukar lebih ke anak anakan.
Makan 2kali ganda dari sebelum nya, menjadi lebih mendengar kata.
Saya gembira, dia sihat seperti sedia kala.







-----------------------------------------------------------------------------------------

 ~~ PUTIH DEMAM ~~


Anak gadis terbaru ku ni, dilanda demam.
Kurang makan, tidak aktif, tidur lebih 9 jam pada waktu siang
dan beransur kurus.
Makan pun hanya mahu ikan rebus,
tak pe lah sayang. janji kamu sihat semula.







-----------------------------------------------------------------------------------------

 ~~ TOMEI ~~


Tomei ni, makin bijak. Dah boleh tukar nama panggil Fatty kot.
Sebab kuat makan, berat ! Tak pe, asalkan sihat tak ada
penyakit. Tomei pandai grooming, mungkin sbb dia jenis 
Short Hair, jadi bulu2 dia nampak kemas sangat. 
Makan langsung tak memilih, bagi ape semua dia kaut. 
Liciiinnnnn,
(masa Tomei kecik, ada 1 adopter pernah adopt dia tapi di pulangkan 
semula pada owner sbb kata nya Tomei ni ada flea, ear mites etc.., 
beberapa hari je sebelum saya adopt dia. Tapi sekarang, tengoklah
he's the SMARTER among others. Bukan nak puji, ini kenyataan)















# Salam 1 MALAYSIA #
************************************************************

Wednesday, November 23, 2011

SEGMEN JOM SINGGAH

Hai, dapat jemputan untuk segmen ni.. 
So jom sama2 singgah. Meramaikan kenalan ;)) 

PEACE YAW !!








~~ Salam Kenalan Semua ~~

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau !!

* 21.11.2011 Tarikh Keramat *

Semua orang sibuk meraikan kemenangan skuad
Harimau kita VS Indonesia semalam,,

jadi saya pun nak ambil kesempatan ni
mengucapkan TAHNIAH Harimau Malaya !!
(Harimau pun keluarga kucing kan,
jadi entry saya tak lari dari tajuk blog ni hehee)


Saya tengok dari awal ke akhirnya, walau pada masa
ke2 saya tertido kerana menunggukan gol
yang tak kunjung tiba..huhuuu, biasa lah orang fomfan !
Seronok juga melihatkan gol2 yang mendebarkan.

Jutaan terima kasih di ucapkan pada pemain2 skuad muda kita (bawah 23 tahun,, muda2 lagi tapi mak saya cakap muka semua matured--amboi mak tengok bola ke, tengok pemain hehee)

Gol terakhir yang paling bes sekali bila ketua pasukan skuad kita jaringkan. Macam mimpi !! Masa tu rasa macam dah sedih takut tak gol. Alhamdulillah, akhirnya kemenangan milik kita walaupun Indonesia masih juara keseluruhannya.










~~ Barisan pemain ~~






Gol keeper terbaik !!









Nota kecil : Ingatkan dapat Cuti Peristiwa .. hehehe

******************************************************************************

Karikatur di colek dari karya : :







Jom join BLOGLIST nurulAuni tahun 2011

Jom join BLOGLIST nurulAuni tahun 2011





~~ Saja suka2 nak join ~~
nak jugak di listing kan bawah BLOGLIST dia
Kawan2 yang lain, jom join,syarat senang sangat

Monday, November 21, 2011

Lari Dari Kebiasaan

Ini blog tentang kucing, semuanya cerita kucing. Tak ada cerita anjing, tikus, beruang dan lain2.
Tapi tertarik nak lari dari kebiasaan, nak kongsi sama kawan2 "gaya" retis2 kita di Malam Festival Filem Malaysia... Jom nengok !

Kita mulakan dengan yang rate bawah bawah (Cis ada hati nak kondem! hehe)


1) JULIANA EVANS
Komen : Baju tak naik, gelap takde seri

Markah : 1/5




2) MARSHA
Komen : Baju biasa2 je, belah je lebih

Markah : 1/5




3) FAZURA
Komen : Baju ala2 sang puteri, nampak comel

Markah : 3/5




 4) SCHA AL YAHYA
Komen : Baju simple, tapi masih nampak elegant

Markah : 3/5




5) KILAFAIRY
Komen : Baju oklah, nampak elegant + comel

Markah : 3/5




6) NEELOFA
Komen : Baju cantik sangat ! Tapi kalau warna contra sikit dengan kulit, mesti nampak lagi glam

Markah : 4/5





7) LIYANA JASMAY
Komen : Baju 3 tone, memang cantik. Seswai ngan Liyana

Markah : 4/5




8) MAYA KARIN
Komen : Baju sangat sweet, dah ala2 pengantin 

Markah : 4/5





Dan yang terakhir pada saya memang cantik, sweet, glam, menarik hati ...
Jeng Jeng Jeng........

*













Bawah lagi -->>
*














*














Lagi bawah -->>
*














*

TARAAAAAAAAAAA......... 

 9) DIANA DANIELLE
Komen : Baju ko memang cantik !! Keluar aura BINTANG 

Arrrgggh adore sangat baju ni,nampak nice sedap mata memandang.

Markah : 5/5




Dah besar, masih menyusu??

Hari tu balik kampung masa Raya Haji (T__T terlupa, baru nak hapdate..hehee)
ada ibu kucing kat belakang rumah Opah tu, ia ada 3 ekor anak. Yang mana semuanya dah anggaran 3 bulan lebih, tapi masih meNENEN.. hehee, tak malu tau. 



~~ Ibu Kucing = Anak anak ku, sudah sudahla tu, korang semua dah besar panjang.
Masih lagi nak menenen ..Haddttooii (baca dalam nada Johan Raja Lawak) !!!


(terjulok ekor masing2 dapat menenen) 







************************************************************************

Nota kecil : Malam ni (ISNIN-21.11.2011) akan berlangsungnya FINAL perlawanan 
BOLA SEPAK padang MALAYSIA vs INDONESIA !! Go Malaysia Go !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !