KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Wednesday, August 29, 2012

Mau Update


Mau update tapi line tenet macam sipot sedut !
Geram, leceh.... Tak suka ! 
Bayar memahal, line leeeemmbbbss..



Tolong suggest kalau korang tau pakai 
line apa yang terbaeeekkk area LEMBAH KLANG ni?? 


Dah naik sebu dengan 'M' tu !!

Monday, August 27, 2012

Raya Yang Sederhana ..

Raya kali ni, ada suka dan duka..

Suka sebab menyambut Syawal yang datang setahun sekali tu lah kan :)

Yang duka nya pulak, menyambut Syawal tetapi TANPA anak gadis ibuKM sekor tu, BROWN

Masih rindukan dia, dan setiap saat teringat kan keletah dia.. Rasanya dia dah tenang di sisi pencipta.

Semoga dia rindukan ibuKM jugak. Bebudak KM yang lain, Alhamdulillah, selamat dan masih sihat sehingga hari ni :)

Tak hantar boarding pun, sebab bergilir dengan adik ipar, jaga kan kekucing tu. Kira give and take la, ibuKM jagakan kekucing dia, dia jagakan bebudak KM. tak susah pun kan, setakat tambah air dan makanan pastu cedok kuih. hehee,

Okay, petang2 sikit ibuKM masukkan gambar tau.. Korang mesti dah rindukan bebudak KM kan.. Lebih 2minggu takde gambar dorang.

Thursday, August 16, 2012

Pergi nya Membawa Hati....

Salam semua, selamat pagi..








BROWN dah pulang kepada PENCIPTA NYA, 
malam tadi jam 9.


ibuKM redha........
Pergi nya Brown membawa hati ibuKM bersama. 

Terima kasih pada semua yang sayang pada Brown. 






Tiada lagi keletah nakal budak tu, 
tiada lagi bunyian dan geselan manja.

Tiada lagi budak kenit yang 
bertakhta dalam hati ni.

Tiada lagi yang dapat 
menggantikan tempat Brown. 

Tiada kata yang dapat menggambarkan
perasaan ni.





Insyaallah, ibuKM akan teruskan hidup 
jaga bebudak KM yang lain.









5 EKOR - 1 EKOR : 4 EKOR BEBUDAK KM..












: blog ni akan ber'cuti' sampai 27.8.2012,
akan kembali dengan TRIBUTE UNTUK BROWN  =(
**************************************************************

Wednesday, August 15, 2012

Update Terbaru Brown

Salam semua, terima kasih pada yang 
bertanya kan keadaan Brown. 
ibuKM bawa dia ke vet tengahari tadi, 
dan doktor hanya berikan ubat cacing. 
Kata nya Brown belum pernah di vaksin, 
so kemungkinan dia kena flu.

Tapi Brown dah kurang muntah. 
Tadi, lepas balik dari vet, ibuKM hantar dia balik rumah, 
letakkan dalam carrier (kuarantin kan), 
tapi masa tu dia tengah terbaring jela. Lemah.. 
Satgi nak balik ni, tengok apa jadi kat dia, 
kalau bertambah teruk, ibuKM akan cari vet lain.


Nanti ibuKM update lagi k. 

Sob Sob Sob =(

Sob Sob Sob =(


Anak tino saya, si Brown manja bucuk 
masham sakiiiiittttt.. 



Muntah2 kuning kehijauan pagi ni. 
Aaaaaaa, tatau pasal apa.



separuh nyawa saya terasa pergi terbang jauh, 
(separuh lagi ada pada suami)... 

Dan sekarang, dia sedang menunggu 
untuk di bawa ke Vet. 
Vet bukak jam 10 lebih2 sikit.. 




Kawan2 doakan baby girl saya ye, rindu keletah dia. 
Dah siap ke vet nanti, ibuKM update ye. 














Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
(nangis kuat2)

Monday, August 13, 2012

Sudah Cicah.... !!

Hai, harini blog KucingMalaysia, 
dah masuk nombor baru.. 


Sudah cicah 10,000 ++ viewer..
(kesian, orang lain dah lama dah dapat 5angka)




Dan tahniah kepada Shafwan7 sebab dah jadi 
viewer ke 10,000 tu !!


Rasa nya macam nak buat contest lah 
untuk viewer / tukang komen ke no bertuah 
Ada yang nak join ke ?? 


Tapi lelepas raya lah tau.. 





Bebudak KM semalam ada cerita baru..
Nanti ibuKM percuma free kita update ye :)


Friday, August 10, 2012

Gatal Tangan, Gosok2..

Pergh tajuk sekarang ni asyik kontroversi je kan.. 
Takpelah, ibuKM tatau nak letak tajuk apa.. 

nak tau cerita apa yang berkaitan di sebalik gosok2 tu? 
Korang tengoklah sendiri video ni, faham2kan..



Thursday, August 9, 2012

Main Belakang? Main Paksa?

aaaaaa, tajuk je dah kontroversi ! 
Dosa betul bebulan puasa ni kan !


Tak kisahla, ni ha .. 
nak tunjuk korang gambar SENSORED ni !





.



.



.





hahaaa, nampak sangat betina 
tu DI PAKSA kan ! 
teruk betul yang jantan tu, betina tu taknak 
pun dia hantam jugak !



ini kucing dekat rumah mertua ibuKM, 
masa tengah gatal2 camni lah rope nye.. huhuu


Wednesday, August 8, 2012

Ada Cerita Mau Update (WORDLESS)

Ada Cerita Mau Update tapi besok jelah yek??? 
Harini sibuk sangat. 



Harap2 esok tak sibuk.. :)
Okay, tata

Friday, August 3, 2012

Bila Puasa...

Korang, bila puasa memang mengantok ek??? 
nak buat apa pun macam takde mood, 
tapi dah cuba nak tido.. dapat lah setengah jam. 
Pastu takleh, tup2 dalam sejam ngantuk balik..
Apa pon tak boleh lah..

ibuKM nak update tak bergambar jelah ye..

Brown sekarang bila dah keluar je dari sangkar, 
pandai takmau masuk balik. Berlari pecut 
macam Kichan jugak, budak berdua tu, 
memang fening nak menangkap masuk balik. 
Tapi diorang tetap kena tangkap sebab ibuKM kasi umpan ! 
hehe, umpan apa? Makanan lahhhh, 
paling dorang takleh kalah wetfud or ikan / ayam goreng.



Lagi2 si Kichan !! kehkehkeh.. 
Dia tu kalau dah dapat tangkap, 
dia punya meronta mintak dilepaskan siap keluar kuku ! 
ibuK peluk kuat2 kepit tangan dia ! 
Dahla selalu bila dia dapat masuk sangkar, 
macam kebulur, terus cari air ! pastu makan.
 Tau pun dahaga, lapar.. yang pi lari 
marathon tadi watpe kan? 



Berlainan dengan Manja ngan Tomei, 
asal panggil je menempel. Senang kerja.. 
Tapi Manje pun kadang2 datang pe'el gedik dia, 
lari jugak. Patutlah ibuKM dah kurus sekarang (eh?) .. 


Cuma, Putih je sedih.. Asal orang lain keluar, 
dia duk tercongok dalam cage. 
Sabar ye Putih, nanti dah cunat ko berjimba lah 
sesuka hati kat luar tu ! Janji sekarang ko jaga dara dulu 
(eh? dara lagi ke sebab haritu pernah hantar dia mating..hahaa)



tu jelah cerita bebudak KM. nama pun bulan berpuasa, 
entri pun kena ada puasa nya.. Puasa dari gambar.
hehee, takdelah.. Bebudak tu aktiviti biasa2 je, 
malas nak amik gambar.. 
Sebab bila diorang dah keluar dari sangkar, 
berdesup lari.. Malas nak kejar semata mata nak 
amik gambar.. nanti bertambah kurus ibuKM (eh lagi?)



Okaylah, selamat berpuasa :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !