KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Friday, August 3, 2012

Bila Puasa...

Korang, bila puasa memang mengantok ek??? 
nak buat apa pun macam takde mood, 
tapi dah cuba nak tido.. dapat lah setengah jam. 
Pastu takleh, tup2 dalam sejam ngantuk balik..
Apa pon tak boleh lah..

ibuKM nak update tak bergambar jelah ye..

Brown sekarang bila dah keluar je dari sangkar, 
pandai takmau masuk balik. Berlari pecut 
macam Kichan jugak, budak berdua tu, 
memang fening nak menangkap masuk balik. 
Tapi diorang tetap kena tangkap sebab ibuKM kasi umpan ! 
hehe, umpan apa? Makanan lahhhh, 
paling dorang takleh kalah wetfud or ikan / ayam goreng.



Lagi2 si Kichan !! kehkehkeh.. 
Dia tu kalau dah dapat tangkap, 
dia punya meronta mintak dilepaskan siap keluar kuku ! 
ibuK peluk kuat2 kepit tangan dia ! 
Dahla selalu bila dia dapat masuk sangkar, 
macam kebulur, terus cari air ! pastu makan.
 Tau pun dahaga, lapar.. yang pi lari 
marathon tadi watpe kan? 



Berlainan dengan Manja ngan Tomei, 
asal panggil je menempel. Senang kerja.. 
Tapi Manje pun kadang2 datang pe'el gedik dia, 
lari jugak. Patutlah ibuKM dah kurus sekarang (eh?) .. 


Cuma, Putih je sedih.. Asal orang lain keluar, 
dia duk tercongok dalam cage. 
Sabar ye Putih, nanti dah cunat ko berjimba lah 
sesuka hati kat luar tu ! Janji sekarang ko jaga dara dulu 
(eh? dara lagi ke sebab haritu pernah hantar dia mating..hahaa)



tu jelah cerita bebudak KM. nama pun bulan berpuasa, 
entri pun kena ada puasa nya.. Puasa dari gambar.
hehee, takdelah.. Bebudak tu aktiviti biasa2 je, 
malas nak amik gambar.. 
Sebab bila diorang dah keluar dari sangkar, 
berdesup lari.. Malas nak kejar semata mata nak 
amik gambar.. nanti bertambah kurus ibuKM (eh lagi?)



Okaylah, selamat berpuasa :)

2 comments:

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !