KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Saturday, September 14, 2013

PUTIH DAH SELAMAT DI KEMBIRI @ SPCA Ampang Jaya

Assalamualaikum,
Berdasarkan tajuk, ye, Putih dah selamat di kembiri. Alhamdulillah... Lega rasa nya.
Tak jadi kembiri semalam, kembiri pagi ni. Sebab nya, mula2 ibuKM book dengan klinik tempat biasa kembiri and vaksin bebudak KM tu. Kos nya RM 150-RM 180 seekor. Dah book konfirm2 last2 teringat nak call Klinik Kembiri SPCA Setapak tu. Dah menjadi rezeki, dapat book untuk kembiri pagi ni (Jumaat) dengan kos RM 100 (termasuk vaksin bulan 11 nanti). Dah dapat jimat RM 70-RM 100 kan. Dapat simpan beli makanan bebudak KM yang bakal habis hujung bulan nanti. Dan insyaallah lepas ibuKM melahirkan dan habis pantang nanti, nak book untuk anak2 Putih pulak. Sekor jantan kos nya RM 80 dan betina RM 100 (termasuk vaksin). Kalau yang tak pernah vaksin, sebulan sebelum operation kucing akan di vaksin dulu. Kalau dah vaksin, kena tengok lah bila next vaksin dalam kad kucing tu. Koman2 sebulan selepas operation dah boleh vaksin.


Dan untuk pengetahuan semua, (kot ada yang dah tahu) klinik kembiri ni terletak di sebuah banglo di AMPANG JAYA. Bukan dekat Setapak. Berdekatan SPCA Ampang Jaya (sekarang di tutup untuk renovation kot sebab pagar nya tutup)


Bawah ada gambar, serba sedikit untuk korang yang nak ke klinik kembiri ni. Dan jugak gambar Putih yang masih lagi bingung akibat kesan bius.Klinik kembiri SPCA banglo type.. 
ubat dan kertas cara penjagaan
Putih yg masih bingung.. kesan bius
Mundar mandir dlm sangkar


Bangunan SPCA AMPANG JAYA.
under construction kata nya


2 comments:

  1. Salam nk tanya klu Dpt appoiment kt spca ,still kena tunggu ke ? Org ramai x ? Senang ke nk Dpt appoiment kt sn ek ? Bella baru bersalin 'baru se bulan dh galak bebenau ,resau kiteee ,ce Cite skit

    ReplyDelete
  2. Hi..ada x no klinik kembiri spca? Dah try call berkali2 x dapat.

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !