KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Friday, October 7, 2011

Bila Dah Gaji...

Bila dah gaji, semua orang melonjat kegembiraan kan, ada juga yg berduka kesedihan..
Kegembiraan sebab dah boleh makan mewah2 sikit, (kalo tak asik mkn nasik kering eh goreng, boleh makan MekD, KepC dan bagai2 lagi..) Dan bulih shopping2 untuk diri sendiri dan budak2 bulus.. ;)

Yang sedih nya, dalam 100% gaji bersih lepas tolak EPF Socso bagai, hampir 60% kena tolak perbelanjaan tetap ! Misalnya, rumah, kereta, barang dapur, bil2 dan bagai2 lagi.. Adoi, tinggallah 40% untuk belanjawan2 kita yg makan gaji ni duit tu lah nak makan2 mewah, tengok2 wayang, hiburkan hati, beli barang anak2 bulus dan UNTUK SURVIVE sampai gaji seterusnya..

Kesimpulannya, lagi besar gaji lagi banyak belanja nyaaaa...

Taknak cakap pasal benda2 sedih lagi, cukup ...

Nak citer pasal barang WISHLIST saya untuk anak2 bulus bulan ni, :-

1) nak topup dry food : sekarang pakai Blackwood Kitten, tapi supplier dah habis stok repack, so saya gatal2 lah beli proDiet semalam. Hasilnya, eeehhh anak bulu lebih gilakan ProDiet dar BW.. Harga lebih kurang jer, tapi nak tanya kawan2 elok ke ProDiet ni ek?? Siapa ada pakai...cer cite sikit.

Harga : RM 17.50 (1.5kg)

2) nak beli cage besar dan tinggi : Bukan bermakna cage yg ada sekarang tak elok, cuma hari tu ada tengok kat kedai Gary (mudah.my) hrga nya dalam 200++ tapi mmg besar dan luas, lebih kurang 1.5 kaki dan lebar 1 pintu rumah.. Cuma nya belum konfirm sebab lepas kawin nanti nak pindah rumah nak tengok keadaan dan kesuaian rumah dulu. Nanti dah beli tak muat pulak 1 masalah kan..(Atau lebih baik sediakan 1 bilik khas untuk anak2 bulus??sebab saya lebih prefer biarkan mereka bermain bebas dari duduk dalam sangkar ) kawan2 tolong bagi idea.. dan komen

Harga : RM 299 kot.. ?



3) nak beli scratcher : hari tu tengok kat blog Sharz & Cats dia ada stuff baru untuk baby2 dia.. Minat kat scratcher Petsmore ni nampak besar jugak . Budak2 ni suka menggaruk kuku dekat beg2 sekolah adik saya, memang nak kena dapatkan jugak benda alah ni.

Harga : RM 25.30 (bukan ahli)

(pic kredit to Sharz & Cats)


Ehhh, tu je kot wat masa ni.. yang perlu lah, yang tak perlu banyaaaaaakkkk sangat yg nak dibeli. Tapi kalau ikutkan hati dan perasaan memang FENGSAN aku nokk ! Ok2, nak kira duit tabung jap.. dah cukup lom.
Hehe, tadi ada orang order Wood Litter 15KG, rezeki lagi..Muaaxx Muaaxx Muaaxx !! ;)


Chop chop chop, jom tengok bawah jap...

*









*




bawah lagi..








*






lagi......






*






Untuk anak2 bulus sume..





BIG KISS DARI MANJE, KICHAN DAN TOMEI !! Muax !

1 comment:

  1. buat bilik khas untuk budak bulus then buat padang mini untuk dorang, and jgn lupe beli yg besar tu hahahaha

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !