KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Monday, July 30, 2012

Patah Gigi Brown ..

Haritu kan dah janji nak publish entri ni.. 
Pasal gigi si Brown yang patah kena penumbuk ibuKM.. 
huhuu sebenarnya bukan ibuKM tunbuk dia pun,
masa tu bergurau2 lah dengan dia.. 
Main gigit2 tu.. Dia punya semangat gigit jari2 ibuKM 
ni macam mengunyah daging .. 
Sepenuh hati dia gigit, dahlah gigi dia tu tajam betul.. 
Pastu ibuKM cari jalan lain supaya masih 
boleh bermain dengan Brwon, jadi ibuKM kepalkan 
tangan (buat macam penumbuk tu).. hala kan ke Brown, 
dia gigit2 selamba je, dia pulas2 dia tekan2 gigi dia 
dalam isi daging tangan ibuKM ni.. 
ibuKM layankan ajelah kan.. dia yang nak.. 
Gurau punya gurau, tetiba Brown berhenti menggigit,, 
ibuKM nampak dia macam mengunyah sesuatu 
dan cuba keluarkan dari mulut dia. 
ibuKM korek2 lah tengok2 dia dah keluarkan 
guna lidah.. sekali yang keluar ini :-











hahaa.. ibuKM masa mula2 blur jugaklah apa benda nya ni.. 
nampak macam kuku tau. Pastu bila fikir2 balik, 
terus nganga kan mulut si Brown ni... 
sekali, SUDAH RONGAK LA INI BUDAKKKKKK :)
Gigi sebatang dah patah  !




(nampak tak yang warna merah tu, ha, darah lah tu.. 
kat situ lah tapak gigi dia yang dah tercabut tu)


(seram tak?? heheheee)





Sementara Brown dah patah gigi, ibuKM 
dapat hasil jugak :)
Hasil seni "contengan" di tangan.. Hai, 
apa boleh buat,,, dapat anak ganas, tau nak menggigit je..

Main kasar betul ! Tak padan badan kecik !






Sama2 padan muka...huhuuuu
(tak berani main geget2 dengan bebudak KM 
yang besar, takut nanti bukan calar yang dapat,
silap2 isi daging pun nampak... )

3 comments:

  1. wahh kebal betul tgn ibuKM yer sampai patah gigi si Brown hahahaha...

    ReplyDelete
  2. tangan besi ni..sampai gg brown leh patah.

    eh tu taringkan? kalau ia..xpe sbb bila kucing cecah usia 6 bulan mmg akan salin taring baru. happen to Sayang dlu :)

    ReplyDelete
  3. erm,,kucg uni pon penah patah gigi,sb dy giget tapak kaki..

    kecian,tp padan muka la jugak..sp soh giget...huhuuuu

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !