KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Friday, January 11, 2013

Bebel Kosong


Bebudak KM kalau time makan wetfud ibuKM 
suka beraturkan macam ni,,,
nampak lebih comei + sopan. Takdelah makan 
berterabur bontot masing2 kan..
Kita tengok pun seronok sebab nampak 
diorang behave. 
Tapi dalam 4-4 hekor ni, Kichan paling 
llllaaaaaassssttt sekali beredar.
Sebab dia selalu tunggu kot2 pinggan yang 
lain ada isi lagi, boleh lah
dia sambung makan kan.. Yang paling lambat 
makan, tersipu malu ialah Si Putih. 
Dia macam jilat2 je instead 
of gigit2 kan. Takpe, betina biar gitu :)




Petang semalam, letakkan Cumi kat 
tengah2 diorang. Biar dia bergaul sikit.
Budak kecik ni garang betul ! Asal nampak 
sesapa datang dekat, mesti dia sembur..
Kuat pulak tu. Tapi hari ke hari dia dah okay, 
cuma ada kakak dia Si Manja Citam 
(adik ipar punya kucing) masih marahkan 
budak kecik ni. yang lain dah okey, 
boleh get along. Cuma budak kecik ni je 
tak berapa mesra. Suka main sorang2, 
gesel2 mintak manja.. Takpe, masa akan merubah dia.. 
bebudak KM biasa lah, duk cium2 dia, 
takde instinct nak gaduh pun, 
KUASA NEUTER thank u ! :)
Kalau tak neuter mesti ada gaduh2 kan.. 
Tak kuasa nak melayan.


Tengoklah Tomei & Manje Mok2 tu, 
wat rileks je tengokkan dak kecik yang 
sedang berusaha nak larikan diri.. 
Abang kaka usha panas je, sentuh nya idak.. 



Tapi, Si Putih memandangkan dia 
belum sunat lagi, dia marah jugak kat budak kecik ni..
Masa awal2 budak ni ada, 2-3hari jugak 
dia asyik ikut je mana dak kecik ni pergi.
Budak ni plak pantang, asyik marah je.. 
Takut jugak Putih belasah dia, kerek sangat kan..
Huhuu... end up dah okay. 

Sekarang Putih nampak dia pun wat derk je. 
Tengoklah gambar bawah ni, Putih duduk 
hujung2 je usha dia. Dia lak nervous 
takut Putih terkam kot...



Manje ni kan perangai dia sangatla keibuan, 
dalam masa sama keanakkan..
KUASA NEUTER jugak ni. Alhamdulillah, 
anak2 saya semua behave..

(Tak dapat gigit Cumi, kita gigit roll ni !! Yeahhhh !)




Kichan takde, dia pergi bersiar siar kat luar rumah.. 


Note : Cumi ni tak duduk sangkar bebudak KM, 
dia duk sangkar lain.. 

5 comments:

  1. wah wah bertambah ahli kluarga sempena tahun baru ni :)

    ReplyDelete
  2. Tomei gangster tu. Bole lawan dgn cumi

    ReplyDelete
  3. comel btol budak kecik tu calico baby hihih...

    ReplyDelete
  4. oo kucg ibuKM mkn teratur..kucg uni mkn mcm tabligh...mkn lam talam..haha

    yg herannya,dyekor slalu gado mcm musuh ketat sgt2..tp bile makan sume lupa nak gado..myb sb uni ada sama kot..so dyekor xbrani nak gado...t uni tibai..aummmm~!

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !