KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Monday, June 3, 2013

SMARTSIFT BATCH 4 & Anak2 Putih Cirit Birit

Assalamualaikum,




Di bawah adalah senarai terbaru untuk 
SMARTSIFT CAT SIFTING PAN aka CAT TOILET 
untuk Batch 4 ni. Tinggal lagi 1 unit, READY STOK 
ye kawan2. BATCH 5 akan di buka SOON.
First come, first serve ... Tak susah, email @ SMS 
saya dan saya akan reply details pembelian, 
nombor akaun & cara2 nya. 


BUYER BATCH 4 : 

1) RAHIMAH : Ipoh POS
2) ASILAH : Batu Berendam POS
3) YAN : Ukay Perdana COD
4) KHAIROL : Batu Pahat POS


Pasal anak2 Putih tu pulak, dah pandai cirit birit.. 
ibuKM cuma bagi diorang makan RC Babycat tu je, 
tapi ada gak baca review owner kekucing lain, 
diorang kata kitten ni mula2 memang akan macam tu. 
Nak biasakan perut diorang + jangan bagi susu / air 
sebab kibbles tu dah cukup lengkap. Macam baby 
manusia lah, sebelum 6 bulan susu ibu nya saja 
DAH MENCUKUPI. Tak payah gatal2 bagi makan lagi. 
Lepas 6 bulan boleh lah start dengan puree ke nestum ke. 
Tapi still campur susu ibu, bukan air teh ke kopi ke, 
eh, dah masuk topik manusia plak..
Padahal blog kekucing. hehee


So, solusi nya, ibuKM kurangkan dosage makanan dorang. 
Dari sehari 2 x kepada 1 kali je. Bebudak tu pun tak 
BERMINAT dah dengan RC Babycat tu, cium2 blah ! 
Ada ke patut ! Ada yang suggest bagi wetfud, 
tapi alamak ibuKM taknak ajar lah. Takut diorang 
biasa nanti, leceh la asyik bagi wetfud je. Brown dulu 
pun ada gak cirit birit, tapi lama2 dah ok makan 
kibbles tu. Harap2 bebudak ni pun sama lah  ye.. 



Okeh, sekian bebel pagi ni. 

2 comments:

  1. si Juna kite bagi rc kitten memula pon cirit gak tapi lelama ok dah

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum,

    salam ukhuwah dari bunda..

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !