KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Tuesday, September 20, 2011

Makanan Tambahan & Ubatan

Saya suka & sayang kucing, lebih2 lagi kalau kucing tu bijak terutama nya dalam bab menggunakan litter tray/ litter box.. Kucing2 saya adalah toilet train, sanggup tahan selagi tak jumpa "toilet" nya..

Kalau dah sayang, apa salahnya kita beri yang terbaik untuk diorang. Sekurang2 nya kebajikan terjaga, bukan setakat bagi makan minum, kesihatan pun kena jaga.

Kucing2 saya akan di vaksin untuk kali ke2 pada hujung bulan ini.. Setakat ni, kesihatan mereka di tahap optimum !! Cheh ayat ! =)

Produk yang saya guna untuk mereka pun ramai orang yang guna...




1) MAKANAN TAMBAHAN / SUPPLIMENT




BREWERS YEAST (Bersaiz spt pil Panadol)  RM 75.00 1000biji
Untuk mengurangkan masalah keguguran bulu pada haiwan kesayangan kita..Menambah kan berat badan kucing, dan mengelakkan masalah hama/kutu sebab kandungan nya ada bawang putih. .
(Hama/kutu tak suka bau bawang putih !!)

Cara guna :
Beri 1 biji sehari pada setiap ekor kucing.. Hasil dapat dilihat dalam masa seminggu. Boleh pecah2kan dan campur dalam makanan kucing anda..



TROY NUTRIPET (Berbentuk gel, bau spt coklat) RM 40.00
Untuk membantu menaikkan selera makan kucing, mencantikkan bulu kucing
dan menambah berat badan. Kucing saya suka kan nya !!

Cara guna :
Beri 10cm sekali setiap hari pada setiap ekor kucing (saya beri pada waktu pagi)
Hanya picitkan di hujung jari anda dan biarkan kucing menjilat sampai habis.
Mereka pasti minta lagi !! =)






TROY LAXAPET GEL (Berbentuk gel, bau spt coklat) RM 40.00
Untuk membantu sistem penghadaman kucing, membuang buluan yg tertanggal dan tertelan semasa mereka menjilat. (Kucing akan memuntahkan gumpalan bulu tersebut, sangat berkesan terutamanya pada kucing berbulu panjang)

Cara guna :
Beri 10cm selang 2-3 hari pada setiap ekor kucing (saya beri pada waktu malam) Hanya picitkan di hujung jari anda dan biarkan kucing menjilat sampai habis.
Mereka pasti minta lagi !! =)





2) UBATAN


TROY EAR CANKER DROPS (berbentuk cecair) RM 35.00
Untuk membantu meNYAHkan ear mites/kutu telinga kucing..
Membersihkan telinga kucing dari habuk, mengurangkan garuan di telinga.
Kesan nampak dalam masa 2 hari sahaja.

Cara guna :
Titiskan pada waktu malam 3-4 titik dalam telinga kucing (pastikan kepala kucing di pegang kemas)
Keesokan hari nya bolehla di lap dengan kain lembap / tisu kerana kotoran / mites akan keluar di cuping telinga. Telinga kucing anda pasti tiada kotoran lagi.
Di ulang pada setiap 2-3 hari bergantung pada kotoran.


FLEA DROPS (berbentuk cecair) RM 30.00
Untuk membantu meNYAHkan flea/kutu kucing..

Cara guna :
Titiskan 2-3 titik di bahu kucing, gosok sedikit supaya sekata mengenai kulit.
Baik digunakan selepas mandi, semasa bulu hampir kering.
Memang berkesan.






KALAU BERMINAT NAK ORDER, EMAIL saya ye...  
TERIMA KASIH !!








~ , ~

6 comments:

  1. Salam,

    Admin, saya disini mahu berkongsi dengan anda satu penawar yang membantu anda untuk menaikkan selera makan kucing anda tanpa menggunakan makanan tambahan. Penawar tersebut sememangnya berkesan. Jika anda mahu mencubanya, anda boleh la melayari di webpage ini:

    Penawar Untuk Menaikkan Selera Makan Kucing - klik sini

    Terima Kasih.

    ReplyDelete
  2. Saya mahu oder melalu FB..ad my FB minzpetlink

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !