KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Friday, September 9, 2011

Pemakanan & Kesihatan

Sementara tu, jom kita usha apa yang saya bagi kucing2 saya makan..

1) IAMS Kitten Dry Food

Buat masa ni saya bagi dorang makan Iams Kitten ni (repack), memang sangat bagus lagi2 ia adalah makanan premium untuk anak2 bulu ni. Tomei yang masa saya adopt hanya sebesar tapak tangan lelaki diwasa dan seberat ratus2 gram, sekarang dah 1000 gram lebih. Kichan selera agak high maintenance sikit yang mana setiap kali saya kena campurkan Iams kibble ni dengan nasi/ayam/ikan rebus baru dia selera. Kalau harapkan kibbles saja, alamatnya kering jelah sampai tua. Lepas ni nak cuba tukar kepada BLACKWOOD Kitten pulak. harap2 selera Kichan bertambah.


2) AYAM / IKAN REBUS
Ini just skali sehari just nak naikkan selera makan dorang terutamanya si Kichan, kalau ayam ambil bahagian dada. Ikan biasa guna ikan kembung ..

3) TROY NUTRIPET
 Ini macam suppliment untuk anak2 bulu.. saya baru bagi kucing2 tu makan tak sampai seminggu, dah nampak perubahan antaranya selera makan meningkat, bulu cantik dan sihat, berat badan pon bertambah. =)

2 comments:

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !