KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Monday, September 10, 2012

3 ekor saja :)









MANA LAGI SEKOR?? : KICHAN :



MERAYAP !! masa gambar ni di ambil 
lebih kurang jam 10.30 pagi, 
sebelum tu, jam 7-10pagi, Yana keluarkan 
bebudak ni main depan rumah, kasi diorang merasa 
rumput dan lompat2 kat luar tu.. 
Kichan, macam biasa lah.. 
Dah keluar nak masukkan balik, susah yang amat.
Hanya 1 je cara nak pancing dia, 
bunyikan mangkuk yang biasa nya ibuKM 
gunakan untuk bagi diorang makan wetfood. 
Melompat lah dia datang, walaupun 
sebenar nya ibuKM kelentong dia aje.


Kadang2 dia pandai, dia agak2 kena tipu, 
dia tak datang,, huhuuu
tapi takdelah selalu ibuKM wat camtu..
Takut nanti dia betul2 tak heran, 
susah jugak ibuKM nak panggil dia balik kan :)



p/s : mood nak update kuranglah..
sejak takde 'baby girl'.. hurm =(





9 comments:

  1. kehkehkeh.. perangai kinchan serupa perangai coki kat rumah ni.. kalau agak2 dah tengah malam kita bunyikan mangkuk wetfood tu memang takdela dia nak datang.. tau dah kena kelentong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Azmi : hehee.. yeke. mesti dah selalu sangat kene kelentong ! ibuKM jarang2 kelentong dia, sebab takut dia tak mau balik nanti lagi susah kan. bukan taknak bagi dia melepak kat luar, takut serangan dari kucing lain atau kena langgar je..

      Delete
  2. yana...kita jumpa gambar kucing kenalan kat fb yg persis late baby girl. cantik macam arwah..nak tengok tak? errr harap yana tak sedih2 ye....baby girl dah happy kat Sana...hari2 dia prati Yana dari sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama Mary : Share lah link nya @ boleh add Yana FB "Puan Diyana".. TQ sebab ambil berat.

      Delete
  3. Kichan jgn nenakal yerk...

    sama la ngan bubudak kat rumah ni kalau dah keluar azab nak panggil masuk, geram kite!

    ReplyDelete
  4. walaupun baby girl tak de ...yang lain masih perlukan ibu KM jadi kena jugak teruskan update tentang yang lain ye .....

    ReplyDelete
  5. Amboi Kinchan, dah lepas tak hengat nak balik, yer... babab montot dia, nakal..

    ReplyDelete
  6. Mrs.Yana tkde update terbaru ker?

    Lme tk dgr kabo budak2 awk tu..heeee

    http://ielahinagiku.blogspot.com/

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !