KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Monday, October 8, 2012

Hati Sedih Sikit ..

bila ibukM tengok Tatak GTHans share gambar2 anak bulus dia dari kecik sampai besar, teringat kat bebudak KM. Yang masih ada dan yang dah takde.

Memang memori gila bila tengok Abang Kevin yang masa 'naik' dia lebih kurang Brown. Err, Abang Kev enterframe dulu, baru Brown.

Banyak yang dah berubah. Bebudak KM sejak duduk rumah depan ni, dah susut badan. Yelah dah tak seseronok dulu. Dapat main keluar rumah pun kadang2 je, kalau hari tak hujan ataupun ibuKM tak busy.

Kesian dengan diorang. Tak sabar rasa nya nak ada rumah sendiri pastu ada kan bilik untuk diorang.

Insyaallah, tak lama dah rasa nya. Dah dekat sangat rasa nya. Nanti murah lah rezeki tu, cepat2 dapat rumah. cepat2 bebudak KM dapat bebas. Lagi satu, wetfood jenama apa yang elok ye? Selalu ibuKM bagi Whiskas. Ada je yang kata tak elok sebab diperbuat daripada part2 yang manusia tak makan, macam kepala, isi perut.. Hurm, suggest sikit. 


TQ

8 comments:

  1. wetfood Qiut ok kot tak byk jelly sgt ;)

    ReplyDelete
  2. time flies.

    kita pun masuh ingat kat baby girl seko tu.

    pasal makanan...try yg macam meowwmania suggest or try brand goldie yang kat jusco. itu japan mari

    ReplyDelete
  3. Prodiet pn 0k jgk..

    sbb mmh sketul2 isi ikan kt dlm tu..

    ReplyDelete
  4. mama bubuye pun bg whiskas..

    kadang2 beli quit.. mujur adik mama bubuye rajin belikan wet food fancy feast..sekali dia beli, 6 tin(1 kotak tuh)...

    last2 vet kata, lg baik beli ayam, then rebus sendri..

    ReplyDelete
  5. uni xtaw nak sugest wetfud pe,,sb slalunya uni bg ikan rebus gaul ngn nasik je..kalo nk bg wetfud gak,,uni bg whiskas..huhu

    ReplyDelete
  6. bawak la dorang tinggal dkat rumah sini plak .. dah lame tak belai2 manja .. dah lame tak kejar kichan . dah lame tak bersih kan bulu putih . dah lame tak tengok tomei fighting ..

    heheheh

    ReplyDelete
  7. Dibalas kepada semua ye :

    Qiut dorang macma tak berkenan sangat, tatau nape. makan sikit pastu dah taknak makan, KECUALI si Kichan, memang selagi tak licin pinggan dia tak berganjak ! ProDiet pun sama, kureng.
    Goldie? nanti nak cuba tgok.
    Ikan rebus gaul nasi?? hehee, malas nya. kalau hari minggu boleh je kot :)

    Shafwan : hahaa, macam mana nak bawak kaum kerabat ku yg ramai tu?

    ReplyDelete
  8. meowwww..pekabo ibuKM & baby2 KM??

    rindu~

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !