KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Monday, October 1, 2012

Hari Terakhir 15.8.2012

Brown dalam kenangan. 

Kenangan yang tak pernah mati dalam 
ingatan ibuKM.. setiap hari, bangun pagi, 
wajah Brown yang pertama kali ibuKM tatap.. 
sebelum ni. Kini, masih juga wajah pertama 
sebab ada tergantung gambar nya di dinding bilik, 
wajah comel yang selalu menghadirkan 
kegembiraan dalam hati ni, walaupun ketika 
ibuKM berduka.. dialah racun, dialah madu nya.


Hari ni, ibuKM nak kongsikan dengan kawan2, 
wajah dan detik terakhir Brown bersama kami..
Bernafas dan berzikir kepada Allah swt 
sebagai makhluk ciptaan nya.. 




(wajah Brown waktu tengahari 15.8.2012)


 (memandang sayu, kesakitan mungkin)



 (dalam kereta, perjalanan menuju ke tempat kerja ibuKM,
saja bawak dia sebab nak dia depan mata)




 (Petang - di rumah... sudah tidak bertenaga, 
ibuKM berikan ORS)


 (ibuKM balutkan dengan kain batik, 
dukung dia, cium dia puas2, sembang2 dengan dia)



(tak larat sangat dia, masa ni ibuKM 
peluk puas2..sambil cakap sayang sangat kat dia, 
jangan pergi, cepat2 sembuh, boleh main2 macam biasa)


 (ORS diberi menggunakan syringe)


 (saat dia semakin lemah, masa ni tangan kaki 
dia sejukkk sangat, tapi perut masih panas)





LIMA MINIT KEMUDIAN, ibuKM angkat 
dia masuk dalam bilik..
Sebab dia berusaha banyak kali bangun 
berjalan ke bilik.. Tapi asyik 
terjelepuk jatuh.. ibuKM faham, dia suka 
dan sayang dengan bilik tempat
dia membesar tu.. Tempat FAVOURITE. 
Dan tak sampai 30minit dalam
bilik, Brown menghembuskan nafas terakhir dia.. 
Selepas bertahan 
selama seharian.. Gambar tak ada, 
sebab ibuKM blur masa tu, 
memikirkan dia dah tak ada dalam hidup kami.. 
Dia dah pergi.


ibuKM balutkan dia dengan kain batik tadi, 
balutkan dengan surat khabar,
dan kami semadikan dia depan rumah.. 
Malam tu jugak. 






Hanya rantai ni lah peninggalan arwah, 
bersama kenangan2 manis bersama dia..





SEMOGA ibuKM TAKKAN PERNAH MELUPAKAN ARWAH,
WALAU SEDETIK ATAU SESAAT PUN... SEMOGA DIA 
MENDOAKAN ibuKM DARI SANA, DI SISI PENCIPTA NYA...

Al - Fatihah.....


9 comments:

  1. al fatihah

    setiap yang hidup hanya pinjaman dari Nya....

    ReplyDelete
  2. Sedih...tiada pengganti utk Brown..
    Cik iela pn jtuh syg walaupn hnya knal dlm dunia maya sje..

    Ske tgk keleteh dia..chomel sgt..

    Sabar ye ibuKM...

    ReplyDelete
  3. Berjurai air mata membaca entri ini.. RIP Brown

    ReplyDelete
  4. sedihnye.. Takziah IbuKM...
    Innalillahiwainnailaihirojiun...
    kini dia tenang disana. RIP Browmn... :(

    ReplyDelete
  5. RIP Brown.. Ibu KM dah buat yang terbaik.. Allah yang menentukan semua.. Semoga Brown tenang disamping bidadari2 syurga Allah.. Amin.. :)

    ReplyDelete
  6. alahai...uni pon tumpang cedih...
    uni pon ngs2 bc n3 ni..huuuuuu

    nk wat cmner ibuKM,,kta kena redha gak..Allah lebih cyg dia..
    sabar byk2 yer...Y_Y

    ReplyDelete
  7. sedih membaca..tak sedar diri teresak2 tatkala terkenang anak2 bulus yg dah pergi..RIP Brown..carik kakak Betty & abg Boo Yong di sana ya.. T_T

    ReplyDelete
  8. brown pergi tak sedih sangat. kalau 4budak lain tu pergi, memang sedih gile la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak la ko sume aku sayang.. ko mungkin pernah jaga 4ekor tu je, tapi aku jaga lima2.. sob3

      Delete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !