KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Wednesday, October 3, 2012

Meyusul,menyusul dan menyusul..

Setelah pemergian Brown tercinta, 
kelmarin kita dikejutkan dengan pemergian 
Twinkle aka WIN budak pelat comel 
yang dijaga oleh tatak GTHANS.. 

Win dah menemui 
pencipta nya, 1/10/2012 sebab FIP 
(kemungkinan kata doktor yg merawat).. 
Actually beberapa minggu sudah ada Tatak 
update pasal anak2 bulus dia yang sakit. 
Tapi kebanyakan nya beransur pulih, 
Win pulak yang melarat sakit nya. 
Mungkin pasal dia kecik lagi, antibodi pun 
tak kuat. Kesian dia. Ni ibuKM nak tambah 
sekor lagi anak bulus kat rumah tu dah 
menghadap ILAHI, pagi tadi. 
Nama dia OREN aka YEN. Dia seekor jantan 
dan sangat comel. Masa sebelum dia sakit, 
ibuKM ada ambil2 gambar dia masa dia 
main dekat luar rumah. Entah kenapa, 
sehari dua lepas tu dia jatuh sakit. 
Mula nya ibuKM nampak dia lemah je 
tidur atas sofa, ingatkan dia mengantuk. 
Tapi sehari lepas tu, dia mula lemah.. 
dan mulut nya berbuih. Tapi di suap makan 
dan minum dia okay je. Dua hari keadaan 
berlanjutan. Sampai lah pagi ni, dia pergi jua. 
Sewaktu kami bersiap nak ke tempat kerja. 


p/s: 25.10 ni bebudak KM ada appointment 
vaksin untuk SETAHUN. 
4 hekor x RM 40 : RM 160...
Mula lah menabung dari sekarang. GULP ! 
(takpe, dah ikrar nak bela, kenalah berkorban 
kan. sayang punya pasal)

3 comments:

  1. Win dlm ati kakak..:)
    skang ni mmg musim sakit..kalau nampak tak sihat tu..mmg kena cepat2 bawak pegi vet..moga shomey2 kita dan shomey2 diluar sana diberi kesihatan olehNYA..aminn..

    ReplyDelete
  2. amin... (aminkan doa kakak)

    RIP Oren :(

    byk sgt berita sedih tentang anak-anak bulus ni kan, musim agaknya sedih..

    ReplyDelete
  3. huhuhuuu..ajal maut jodoh pertemuan di tangan tuhan. kadang2 semalam kita tengok dia sihat je tapi pagi ni dah tak bermaya... entah la. harap semua yang pergi tu tenang di sana.

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !