KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Monday, March 19, 2012

Aktiviti Normal Hujung Minggu ;)


Hujung minggu je, aktiviti wajib budak2 ni....
(selagi saya tak berada di luar kawasan)





1) BATH TIME !!!!!

Manje : Eeewww, cejuknyaaa..


 Putih : Brrrr, cejuuuuukkkk..


Tomei : Gggrrrrr, Tomei lagi cejuuuuukkkk.. 


 Kichan : Kita pon cejuuuuukkkk.. 
 
IbuKM : Eh ngade ngade lah, sejuk ape nye, 
korang mandi air suam.. Dah2 meh cepat bilas, jangan 
banyak bunyik...










2) LUNCH TIME !!!!!


ANAK2 BULUS : Bismillah hirrahma nirrahim..



IbuKM : Okay, cepat makan.. Nanti boleh jilat 
kering2 bulu tu.. Pastu tido..




Tomei : Alaaaa, takmau la tido...
Taknak makan la..


IbuKM : Jangan macam2 la, cepat makan..
Rezeki tu, kesian dia menangis nanti..



Kichan : Om nom nom.. Sedap nya, bukan selalu
dapat ni ! Rezeki Tomei ooi, lepas mandi sejuk2 
ni, pekena wet food memang heaven.. 



Manje : betul3, cepat makan weh..




Putih : (senyap, menjamah..)




Manje : Tomei, ko kalau tak makan aku yang habiskan
nanti ! Baik ko cepat, nyum nyum... 




IbuKM : Jangan camtu Manje, habiskan dulu
bahagian kamu, kalau ada lebih, rezeki kamu ler nanti..


Manje : Okay boss !! (sambil makan laju2)


Tomei : ye laaaaaaaa.. Kita makan la ni.



Lepas makan, gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati lah dorang.. Masuk dalam cage, .....


Mamai....



Dan krrrroooohhhh...


Dan krrrroooohhhh lagi... 


Dalam pada 3 ekor tu start krrroohh, anak gadisku yang
sekor ni masih merenung jendela..Melihat dunia luar.
Mungkin mengimpikan kebebasan selama nya..


 ~Tak boleh sayang, tempat mu bukan di luar sana, 
dunia ni penuh bahaya, panca roba, yang tak bisa kau
harungi sendiri..Simpanlah impian mu, ku akan 
menjaga mu selagi hayat ku masih ada ~

3 comments:

  1. rajinnyaaa..Kakak tak rajin pun mandikan dorg kecuali ader yg jatuh longkang..ehehe

    ReplyDelete
  2. Misty hanya mandi 3 tahun sekali kot...tu pun bila balik2 rumah badan cam longkang berlumut :)

    ReplyDelete
  3. La.. sampai camtu skali dorang ucuk acem??? kikikiii.. ibuKM takleh la..dah rasa macam aktiviti wajib mandikan dorang setiap minggu. melainkan ada yg demam/ibuKM keluar daerah..

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !