KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Tuesday, March 20, 2012

Main Polis Sentri ke, Peek A Boo ??

Seronok tengok gelagat anak2 bulus ni..
Walaupon hari2 kena cedok "kueh" tapi
kepenatan balik kerja, kesedihan atau stress yang
di alami mampu hilang sekelip mata bila dapat
bermanja dengan mereka, belai, meluahkan rasa,
macam2 lah.. Bak kata manusia
"penghibur duka lara"

Bagi orang bukan Islam, anjing menjadi pilihan..
Tak kisah la apa haiwan peliharaan sekali pun, 
asalkan niat kita baik, haiwan2 ini pasti akan
mendoakan kesejahteraan kita..

Aksi comel anak2 bulus KM,
masa hari Sabtu baru2 ni...



** mereka main polis sentri + peek a boo**


Kichan (sebagai polis) : Satu, dua, tiga, empat..
Dah ke belooommmmmm??? Lima, enam, tujuh..
Eh senyap je dorang ni, korang ! Dah ke belum !!??




Manje : belum2!! Tomei cepat la naik... !





Manje : err, dahaga pulak, minum lah kejap




 (lepas 5 minit)
Tomei : Eeehh, minum2 pulak dia ! Cepat la
menyorok ! Nanti kena tangkap baru tau ..


Manje : japla, amik energy ni.. 


Tomei : waklu amik energy minum dekat 5minit !
Cepatlaaaa !!



Tomei : Eh eh, air fresh dari besen ! 
Nak sikit, kita pon nak refresh energy ni 




Tomei : slurp slurp slurp... aaahhhhhh, 
terbaik dari besen !
(Manje sedang mencari tempat persembunyian)




Kichan : dua ratus satu, dua ratus dua.. Guys, dah ke belom??
Cepatlaaaa .....



Tomei : DAH !! semunyik2 .. ssshhhh

Kichan : I'm cominggg !!







Tomei : duh, agak nya dia nampak tak aku kat sini??





Tomei : Mana dia ni tak naik2 ni.. Lambatnya..
Abang Kichan , PEEK A Booo !!




Kichan : Hahhh , GOTCHA !!!!
Tomei, sila keluar.. 




Kichan : Ko ni samdol la ! Dah tau main polis sentri
ko sembulkan kepala ko main peek a boo ngan aku watpe ?
Dah tentu kena tangkap .. hehee

Manje mana ??

Tomei : eerrr, mana la kita tau.. Ingat sama je cara main 
dia.. Kakak Manje?? Entahla..





Tomei : Tomei tengok bilik sini ..
Abang Kichan tengok bilik sana ..




(dalam masa yang sama, berdesup Manje lari turun bawah)



Kichan : Tomei, Manje lari turun bawah !! 





Kichan : Tomei, aku dah dapat Manje ! Gilo ke ape 
dia ni, ko dah kena tangkap dia lagi mau larik??



  Tomei : mana mana?? (sniff sniff, semput)


Manje : eh korang kenapa ni? Aku nak relaks2 je kat sini..
Bila plak aku lari dari korang?
(jawab sambil tahan malu, sebab memang tahu
diri sendiri salah tak pandai main polis sentri..huhuhuu)





(Sementara tu, Putih yang baru bangun tido..)
Putih : Ape ni kecoh2? Bising la lu orang..
Tak aman tau orang nak tido.. Dah la kita sakit tinge ni..



(telinga Putih dijangkiti FUNGUS, bakteria jahat !!)
ibuKM dah sapukan minyak gamat, hari ni 
kesan fungus semakin berkurangan.



Sekian ~.~
salam sayang, KucingMalaysia

9 comments:

  1. ehehe..esok2 leh main perang lak..hik2

    ReplyDelete
  2. eh main polis senteri tak ajak aunty

    ReplyDelete
  3. GtHans : Main perang2 kena capture dekat semak, pastu prepare kan senapang. Ada scene tembak menembak dan mati berdarah.. GULP! camne tu ye?? hehehe

    m4rilyn : Ala, Mama Misty, law ajak aunty main nanti susah pulak ibu kita nak amik gambar, sebab manusia kan lagi tinggi dan besar dari kucing.. KECUALI, aunty sanggup ber"KAKI EMPAT" macam kami.. hehehee

    ReplyDelete
  4. Seronoknya main, siap minum2 lagi... he, he..

    ReplyDelete
  5. Mama Rosma : biasa la tu, Manje kan overload. cepat semput, kena minum air lebih.. huhu

    ReplyDelete
  6. hehehe...untung laaaa leh maen hide n seek errrr campuran polis sentri..haha

    kesimpulannya,,cian kat putih...huuuuu

    ReplyDelete
  7. UniMeOw : hahaaa, budak2 ni main bedal je pon .. Tu belom tengok dorang main tarzan2 lagi. Putih dah semakin okay, nanti KM upload pic terbaru beliau. Tapi dia ok je, tak macam orang sakit. Berlari, lompat semua rekod dia pegang ! :)

    ReplyDelete
  8. sianya putih kene fungus,,, maybe berjangkit time kat umah kita neh...iols kene spring cleannnnnn..ohoooo

    ReplyDelete
  9. Mama Pucci : eh eh, tak pasti la pulak .. Sebab ibu kita baru perasan fungus jahat tu minggu lepas, tapi takpela wat jelah "spring clean" tu.. Baby "Tobek" camne?? Dah sihat ke?? hehe

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !