KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Friday, April 13, 2012

AlKisah Nya Bebudak KM hari Rabu 11 April 2012

Waktu tengahari, ibuKM lipat kain baju...
Datang bebudak ni nak tolong kata nya..


MANJE : ibu, nak tolong boleh?
IBUKM : urrmmm, tolongla kalau pandai, lagi cepat siap.




TOMEI : Tomei pon nak tolong boleh?
MANJE : (hee, sibukla budak ni orang nak manja2 sengsorang pun potong)





IBUKM : hah! korang ni relaks je ke?
PUTIH : Putih takde mood ni.. ibu lipatla dulu.




KICHAN : malas lah, tu keja orang pompuan,. Baik Kichan lepak dalam bakul je.
IBUKM : ooh, macam tu ye. Takpe2, ada ubi ada batas, lain kali boleh balas .. hehee




KICHAN : huh ! What everrrrrr...




IBUKM : Tomei, tadi kata nak tolong?
TOMEI : errr, tak jadilah. Tomei pon orang jantan tak buat keja tu la.. 
IBUKM : urrmmm, jantan la sangat.. Sperma pun dah takde.. hahahaha




KICHAN : (eee, tak suka lah cakap pasal sperma2 ni, terasa haku ! Tido lagi baik kot)






MANJE : biarlah diorang, Manje tolong sekor2 pon takpe.
IBUKM : okaylah, ....







MANJE : Manje lipat kat celah sini ye?
IBUKM : Mana muat kat situ sayang oooii...







 Tomei ternampak pulak Kichan dalam bakul, terus dia nak join masuk..




TOMEI : Abang Kichan, nak masuk jugak..
KICHAN : Takde2, aku masuk dulu. Lagipon mana muat, ko tu gemok !




TOMEI : Bolehla, nanti Tomei kecikkan sikit badan supaya muat.
KICHAN : eee, jangan merepek la weh. Konfirm tak bernafas aku nanti.





KICHAN : Eh, mana budak ni, senyap je ...






 TOMEI : Kita kat sini la, Bolehla Abang Kichan, please please please...
 KICHAN : NO NO NO !



TOMEI : (sambil terbaring) Tolong kami, bantu kami, anak2 yatim piatu .... Sob3
KICHAN : ekelen, over betol lah budak ni.. Ingat kalau merayu camtu aku nak bagi masuk? SORRY!



 TOMEI : Sampai hati Abang Kichan kan? Siapa la Tomei ni, dah la gemok tak comel..
KICHAN : tahu pon, lalalalalalalaaa.... (menyanyi sebab malas nak dengar)




TOMEI : BAAAAAARRRGGGHHH ! 
KICHAN : Opocot aku terkejut !! Weh ape ni?????? !!






TOMEI : hihihiihihihihihihihih... Padan muka, terkejut ye?
KICHAN : Ah sudahla, pergi lah main jauh2, Aku nak tido ni..




TOMEI : Yelah yelah.... hehehee
KICHAN : Apa gelak2 lagi??!! 




TOMEI : heheheheehheehheheheheheeeee..
KICHAN : Gelak2 ape hah?? Lawak sangat ke? eee geram pulak aku ngan budak ni..




MANJE : Weh korang, apa ni bising sangat?? Kak Manje nak lipat kain pon tak concentrate la..
KICHAN : eleh, nak lipat kain pon nak concentrate bagai, nak bodeklah tu... 






MANJE : Amacam bu, okay tak kalau Manje lipat camni?
Bising la diorang tu, kalau tak mesti Manje boleh lipat lagi cantik...
IBUKM : huhuhuhu, bolehla tu Manje (dalam hati berkata "hai, double work aku di buatnya")









16 comments:

  1. Replies
    1. eh itu bukan muka hebat la, itu muka COOL ! :)

      Delete
  2. Replies
    1. Ye, Manje memang anak yag plaing raji, lemah lembut, baik semua ada lah.. Pakej lengkap (matiklah kalau yang lain2 tau baca ni mesti jeles...huahuahua)

      Delete
  3. kesimpulannya..ibukm kene beli bakul lg satu la..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuuuu.. diorang tu bila sekor dah masuk mula lah yag lain nak jgak, kalau tak terbiar je bakul tu tak berusik.

      Delete
  4. baeknyaaaa manja nak tolong...hehe
    xpasal2 kna wat 2 keje kan...hik3~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manje : kita orait je , dorang tu yang malash ! :)

      Delete
  5. manja tu telebih manja .. nak juga nyibuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manje : eh sukati kita lah, manje2 ngan ibu kite. Cibuk je dia ni tau ! Bluerrkkk =P

      Delete
  6. rajinnya..esok try masak lak yer Manja..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manje : ala, macak2 takleh la takot nanti terbakor bulu kita yang cantik ni.. terus botak tak lawa dah.

      Delete
  7. sama la ngan bebudak kat rmh ni suka nak tolong org lipat kain, tolong nyepah! huhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaaa, kan! Aje nye gemor tunggang langgang lagi ada lah kain baju tu. Pastu tinggalkan bulu melekat situ.. Geram !

      Delete
  8. blog sgt best untuk dibaca..nice blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? terima kasih ye.. dah tengok blog awak, pun best untuk berbelanja.. hehee

      Delete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !