KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Monday, April 16, 2012

TOLONG !! Ada 9 ekor kucing Mix Persian perlu kan rumah baru !!

Korang baca tajuk di atas...
Kucing mix PERSIAN pun ada orang nak buang,
apatah lagi kucing jalanan yang comot2 tu.. Ish, kesian kan
 Suruh neuter taknak, pastu bila dah beranak pinak, mulalah kelam kabut, 
tak terjaga, tak terurus, lagi2 kalau dah berkeluarga,
mana nak jaga anak2, laki bini nak jaga, nak jaga kucing2 lagi, 
nak bersihkan poopoo, nak vacuum bulu2 dan yang sewaktu dengan nya,..

Terbaca dari blog MAMA BETTY's : 9 persians need home ! , so nak share jugak kat sini.

Mana tahukan ada antara pembaca blog KM ni, berminat..


Di tekankan di sini untuk pemahaman semua,
kucing2 ni ada antara nya yang bermasalah kulit,
mungkin berkutu dan sangat kurus (sila lihat gambar di blog MamaBetty's ye)
Kalau berminat nak adopt, sila lah bersedia dengan sepenuh hati memikirkan
perbelanjaan / kos rawatan untuk si comel itu.
Terutama nya yang dah ada kucing di rumah, takut berjangkit..
Aaarrrhh kesiannya, kalau lah KM mampu nak adopt diorang,
pasti KM dah ambil barang sekor dua.. 

Difahamkan, tuan mereka, sepasang suami isteri
(tidak pasti bangsa apa, siapa kesah? janji kucing ni diselamatkan)
baru mendapat CAHAYA MATA sulung.
jadi, tiada masa lagi untuk menjaga kucing2 mereka ini.
Wah , best nya.. senang2 je nak "buang" lepas dapat kasih sayang baru kan!
Tak suka tau macam ni.. Benci benci benci !!
(sambil tumbuk2 manja meja ofis di depan mata)..

Ada caj bakal di kena kan, (bukan percuma ye)..
Dan WAJIB NEUTER kan mereka selepas di adopt.
Bukan suka2 boleh ambil, sebab mereka ni di kawal oleh SPCA Ampang.
(ha, jangan ingat korang suka2 boleh amik buat baka pastu jual ek, kenot3 ...)



Jadi, sesiapa yang berminat boleh lah menghubungi SPCA Ampang
(boleh call Ms Chelvy @ 03 - 4256 5312 / 03 - 4253 5179)

6 comments:

  1. huuuu uni x mpu nk tolon...sob3~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa, kalau Uni tolong sebarkan pun kot2 ada yang ambil, dah jadi 1 bentuk pertolongan juga ;)

      Delete
  2. tq KM..sbb bantu war2kan..aku x sempat nak follow up pasal budak 9 ekor nie..harap2 dpt adopter yg lebih 'senonoh' dari owner depa yg sebelum ni..

    ReplyDelete
  3. law kami kat malaysia kami nak jage.. waaaaa.. kami jauh di sini.. pape pun salam kenal dr sy..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sis, salam kenal. tak apa, walau jauh tapi hati tetap di malaysia pun sudah cukup baik kan :)

      Delete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !