KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Thursday, May 17, 2012

Brown Merajuk, Kena Marah..

Minggu lepas ibuKM dapat MC atas masalah kesihatan, dapatlah budak 
"coklat" tu berkepit 24 jam.. ye doplohpatjam sebab tido pun sekatil ! kalah suami isteri...

Kalau dah asik berkepit je, memang susah nak buat apa2 kerja...
Nasibla anak kucing, kalau anak manusia lagi berat tugas ibuKM agak nya..
Yelah, kita ke bilik air dia ikut, kita makan dia ikut kita wat kerja apa sume ada
muka dia tercongok depan mata.. Comel memang comel ! tapi kalau dah sampai 
MENGGANGGU, memang kena marah lah kan !  kesian dia, huhuuu.. 

walaupun kena marah, muka still selamber .. muka tebal bak kata orang !
Tak kisahla apa orang nak cakap / buat, dia tetap menyendeng.. 

Jom tengok apa dia buat tu paling kena marah sampai merajuk.. :)






Mula2, panjat atas keyboard. pura2 jilat bulu..





Pastu, jalan kiri jalan kanan.. 





Bila dah puas jalan2, landing pulak dengan muka selamber dia..





Perlahan2 landing kepala ...

 




Dan........ KKRRROOOOHHHHH... eee, saja je tau budak ni ! 

Kena babap mutot sekali, letak dia kat tepi, sambung main game..





Tup2 diserang dari belakang !!! AIYOK !! 
Budak "coklat" ni panjat belakang saya.. !! Hurgh balas dendam ye !
Kena babap mutot dan kali ni kena bebel sikit ... Letak tepi lagi, 
bagi dia pakai kolar loceng dengan harapan mau duduk diam2
main dengan loceng tu..




Terus dia surrender, 

Brown : Okaylah ibu, Brown duduk tepi je..
Tapi pleassseee, lemme touch the lappy >.<
ibuKM : Okay babygirl, asalkan kamu tak panjat keyboard lagi..







p/s : Brown sekarang dah besar, tak cakap pelat... Berat dah almost 1kg..
Nakal kemain lagi.. Tapi semakin hari semakin bijak.. 

5 comments:

  1. calit kat hidung tu menambahkan ke-ayu-an Brown
    *padahal nampak muka budak nakal :P*

    ReplyDelete
  2. Naz : tu lah pasal.. suka ngat dengki. padahal kalau kita tak duk kat lappy,dia okay je tak sibuk2 pergi situ..

    Marylin : ha ! tulah keistimewaan Brown ! bukan nampak lagi, memang nakal !

    ReplyDelete
  3. kann...laptop tu mmg tmpt paberet dorang lepak mungkin sbb panas agaknya

    ReplyDelete
  4. huhuu,,tapi rasanya panas laptop tu dekat belah kiri dan bawah..
    ntah nape suka nau dia duduk berlemeh dekat keyboard ! jeles la tu tgok ibu dia gelak2 tengok pc tu tak layan dia.

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !