KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Friday, May 25, 2012

Kisah Bebudak Belakang

Harini baru ada kesempatan nak update
pasal bebudak belakang, sebab gambar 
pun baru ambik semalam..
Untuk menceritakan aktiviti terbaru bebudak belakang,..




Pada yang rindukan Kichan tu, bawaklah bersabar ye..
Sebab Kichan REALLY HATES CAMERA ! 
dia memang takmau langsung ambik gambar semalam,
so ibuKM just dapat ambik gambar ni je...
Jadi lah kan, dari takde langsung .. ;)


(Kichan mugkin tengah berfikir, bosan duduk rumah, aku nak cari kerja lah)



(Manja macam biasa, selalu rajin tolong buat kerja rumah)


(Manje : eh apa ni ibu, asyik ambik gambar je)
Biarlah , semorang dah rindu nak tengok korang tau !


(Manje : yelah2, ambik lah banyak2. posing camni suka??)
Eh eh budak ni, melawan pulak.. tak baik tau, berdosa ! 


(Tomei : errrr, masuk blog lagi ke bu??)
iye, korang kan lagi femes dari ibu.... 


(Tomei : Hai kawan2, Tomei nak rehat lah, penat lompat2 dekat luar tadi)


 (Putih : ibu, keluarkan lah Putih... )

Tak boleh ! Siapa suruh kamu main jauh2 (Putih pergi main 3blok jauhnya dari umah kami)
Nasib baik takde orang ambik kamu !



(Putih : alaaaaa, Putih amik angin je...)
Takde2 ! Sekarang pun dah nak magrib kan, duduk je dalam tu.. Kejap lagi yang lain pun kena masuk.
Ini ler dapat nya bila anak bulus belum di kasi.. Diorang ada instinct explore tempat jauh2 sikit berbanding yang dah di kasi, lebih takut nak pergi jauh..





Dan inila dia construction jiran sebelah yang ibuKM cakap tu.. 
Kesian anak2 bulus, terdedah kepada habuk. Tapi masa diorang kerja 
waktu siang, bebudak ni lepas dalam rumah.. So takdelah terdedah sangat, 
Dan sangkar diorang dah ditutup dengan plastik, untuk elakkan habuk masuk,,
Bukak belah depan je, 


nanti kalau ada cerita baru, ibuKM update.. 
Mungkin esok nak mandikan bebudak ni, dah dekat 2 bulan tak mandi..

hewhewhew.. yelah dengan sibuk, dan hal kesihatan tak mengizinkan,
bukan ibuKM sengaja ~.~

3 comments:

  1. p la jenjalan lagik Putih. hahahaaaa

    ReplyDelete
  2. Kichan ekor macam penyapuuuuuuuuuu,,,, bleh wat sapu habuk2 tu..hehehe

    ReplyDelete
  3. hehe putih comey mata biru!! >_<

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !