KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Wednesday, May 2, 2012

Keletah Brown di hari Pekerja :)

Semalam seronok sangat kan u ollss sebab dapat cuti di hari sepatutnya bekerja..
Tapi walaupon bercuti masih ada KERJA yang harus di buat, seperti mencedok "kueh",
bersihkan sangkar, kemas bilik, dan etc....

Penat tapi happy, sebab dapat bersih2 kan semua tempat yang tak bersih.. hehee
dan 1 kerja WAJIB untuk dilangsaikan ialah TUNGGAKAN menggosok baju kerja 
En Suami dan baju sendiri.. Ok, memang setiap kali hujung minggu atau cuti, saya akan
gosok untuk kegunaan straight seminggu !! Senangkan, bila dah siap gosok, boleh
pilih je nak pakai baju apa ;) 
Tak payah rushing2 setaip pagi bangun dengan muka sememeh, mengantuk akibat dikejutkan
suami yang mengatakan "B, MANA BAJU KERJA SAYA? GOSOK CEPAT"
Ewww, memang terasa meluat di kala itu. Jadi saya selalu buat keputusan yang baik ending nya
untuk diri sendiri.. Takde lah pertengkaran suami isteri di pagi hari ;)
(tapi masih berdebat kadangkala sebab saya tidak rajin buatkan air minum..hehee)



Bila dah start bentang ironBOARD, datangla si kenit tu menyibuk.. (memang setiap kali sesi 
menggosok, dia akan menyibuk. cuma semalam dapat snap sebab rajin nak snap..hehe)




Jom tengok apa dia buat :-




BROWN : ibu, BWAUN nak toyong boyeh?? Pleashhheeeeee...
IBUKM : Mana boleh, ni kan seterika, panas tau ! Bahaya budak2 mana reti guna ...



IBUKM : hah ! nampak tak seterika tu, 3x ganda besar dari kamu tau !
BROWN : ala, BWAUN uat pelan2 je. ibu ajar ya..otey?



IBUKM : NO NO NO, ini bukan permainan kanak2 ok !
Jangan degil, gi main kat katil sana
BROWN : ala, ibu ni tak spoting ya ... Bwaun baying cini yah .



BROWN : jap eh, Bwaun nak tesh duyu kepanashan obyek ni ..
IBUKM : BBWWAAAAAUUUNNN !!! Bahaya !!!




(lalu ibuKM campak kan dak kenit tu atas katil, tak reti bahaya betul dak ni tau !)

IBUKM : dah, duduk situ diam2. kalau terbakor misai kamu tu tadi camne??
BROWN : eh beyom bakar ya .. tite tiom dayi jauh der ..
IBUKM : menjawab ! cubit mulut tu baru tau !




BROWN : adui, gayang yah ibu tite ni.. nak toyong pon takyeh.
Ibu... tite toyong ibu piyih badu nak jocok yah.. boyeh?
IBUKM : okay, yang tu boleh. tapi yang lembut dulu tau. keras kemudian..




BROWN : yembut?? Keyash?? errr, acamane tu tawan2? tite byurr ya ..
IBUKM : hahaa, tanya orang pulak. tadi nak tolong sangat macam terer,




BROWN : eh denar pyak ibu tite ni.. hehee, pat ah toyong Bwaun ..
Acane nak piyih ni...??

errr..takde owang jawab pon :(



BROWN : cucah cucah tido je yah ! itu takyeh, ni takyeh.. ZzzZZzz
IBUKM : hahaa,merajuk pulak dak kecik ni... sweet dream baby girl ! :)





12 comments:

  1. kalo mcm tu brown tolong auntie jer la/ aunti malas tol stika baju tau. hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayah Aunty ooi, ibu tite pon mayah tak taci tite uat, yadi yah nak toyong aunty puyak ! Hadtoi nye punn !! hehehe,
      mebi Bwaun boyeh toyong aunty habish tan matanan baby2 aunty..?? boyeh ?

      Delete
  2. alololooo sweetnya brown nie...meh tolong aunty dayan2 bagi makan kakak2 dan abang2 awak kat parking rumah. ni sah2 xde sterika :)

    ReplyDelete
  3. Bwaun : wokeh,. aunty yemput ah tite tat umah ek.. ;)
    tau tan at ane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tat ane?tapi danan yadi matam Panda..citer uyang2

      Delete
    2. Bwaun : tat jombak je yah .. hikhikhik.. panda tu tan ie taje jer nak ekcen nan owang yain..

      Delete
  4. alahai tomelnya dah Bwaun nih...geget kang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bwaun : Aunty pon tomei jujak ! nak dedet aunty !! Auumm !

      Delete
  5. untung la ada anak dara rjin mnolong...hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. holoh holoh holoh.. anak dara ni banyak kacau dari tolong unimeow ! kadang2 masa kita wat keja dia geget2 jari ajak main..

      Delete
    2. hahahaha mengada je brown uh .. nak sangat jumpa ngan brown ah.. bawak ah balik umah kita :)

      Delete
  6. aippp ble nk hapdet lg ni..

    kang uni tgk kucg thai lak kanggg...hehe

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !