KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Tuesday, July 3, 2012

Bebudak KM di mandikan :)

Jumaat lepas, ibuKM balik lunch, 
ada masa lebih kurang 2jam (pelepasan solat), 
apa lagi, jalankan misi memandikan 
bebudak KM.. dah lebih 2 bulan 
bebudak ni tak mandi..
Kesian diorang, terabai.. 
walau macam mana pon masih wangi :)



ibuKM mandikan sebab nak jaga
kebersihan diorang je, yelah sekarang kan
diorang duduk luar rumah,
menghadap jalan. Kira macam berhabuk jugakla..
"kondo" diorang jari2 ibuKM bersihkan,
kesian sebab dahla susah nak dapat keluar
, duduk pulak dalam sangkar kotor.. 
lagi lah tak selesa kan. 
walau diorang kucing, 
tetap jugak nak bersih kan..




















ye, Kichan memang tak mandi lagi..
sebab nak mandikan Kichan perlu
kesabaran yang tinggi.
Kena betul2 ambil masa dan tenaga
sebab dia akan tawaf seluruh bilik air,
dan cuba panjat tingkap / baldi or apa 
saja yang ada di sekeliling dia.. 
Dan kena mandikan dia guna air suam, 
kena masak air jawab nya
kalau air sejuk, bertambah "menggelupur" 
lah mamat tu.. 

Insyaallah, nak mandikan dia minggu ni..





3 comments:

  1. hehe...kite pon slalu gak buat keje camtu, mandikan time lunch break sbb kengkadang hari minggu waktu mandi ada yg pandai sembunyi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab rumah dekat ngan tempat kerja ek.. huhuuu

      Delete
  2. Bagusnya dorang, senyap jek bila mandi. Kucing-kucing Arol (macam Kichan kot) jangan harap lah. Memang kena belasah dalam bilik air. Habis calar balar tangan Arol! :D

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !