KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Monday, July 16, 2012

Belum Puasa dah fikir Boarding ?

Ye, ibuKM dah memikirkan mana nak hantar 
bebudak KM ni pergi boarding.. 

Sebab biasa nya ibuKM akan balik kampung 
selama SEMINGGU .. Seminggu koman2 
7hari tu konfirm dan mungkin ada hari2 
berlanjutan hingga 9hari.. oooohhh, 
sekarang bebudak KM dah ada 5hekor !
Acane ni, kalau sesekor je dah cas lebih kurang 
RM 10 x 5 hekor x 9hari?? GULP GULP GULP !!
Telan air liur sangat hokey ! 
Separuh gaji habis untuk boarding saja?? Oh tidaaaaakkkk.



Last year hantar bebudak KM 3hekor je 
dekat area klinik Selayang.. 
Balik2 kurus je bebudak tu kena tinggal 
dalam 4hari.. Kalau 9hari??? Tinggal 
tulang je gamak nya.. Tak tau la mungkin 
kucing2 ni stress bila tinggal kat tempat asing, 
nak2 pulak hilang selera makan.. 
Tahun ni kena tambah bajet boarding 
untuk Putih dengan Brown.. 
Adoila, sila lah duit jatuh dari bulan.. 



Korang ada suggestion tak kat mana nak 
hantar boarding + murah .. 
Biasa nya ibuKM akan bekalkan makanan 
dan litter, diorang cuma tolong jaga je..




TOLONG TOLONG =(

4 comments:

  1. ohh mujur lah sy tak perlu nak berboarding-boarding nih, kalau tidak 15 hekor jejebon tu!! pencannnn....

    slalu balik kg atau pegi beraya pegi balik hari jer jarang tido kalau tido pon sy lah kena korban tak tido huhuu...

    ReplyDelete
  2. tinggal kat umah ..upah bebudak bagi makan pun bleh

    ReplyDelete
  3. moga ader jln penyelesaiannya yer ..kita lak penah tak balik raya sbb takder saper nak bg mkn dorg ni..ahaha..

    ReplyDelete
  4. hantar boarding kat tpt orang atas ni sebab dia kat KL jek. hahaha

    gurau je.

    try kat bukit antarabangsa. dorang adik beradik yang mmg stay kat situ je sbb asal KL n parent dah xde. nak no tipon sila inbox saya...zaa_marilyn@yahoo.com :)

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !