KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Wednesday, July 25, 2012

Brown Kan...

Brown tu kan sekarang dah duduk dalam sangkar.. 
bila ibuKM balik baru dia dapat keluar.. 
Bila dapat keluar, lepas puas main polis 
sentri kat luar dengan boifren dia, 
dia selalu terkedek2 masuk dalam rumah 
(sebab dah maghrib kena masuk rumah) 
sibuk je dia nak masuk bilik ikut ibuKM.. 
terbukak je pintu bilik tu, menggelupur dia 
lari naik atas katil dulu.. Macam orang gian ! 
Agaknya dia memang rindu sangat kan 
dengan bilik tu, katil tu.. Yelah dulu kan dia 
anak kesayangan dekat 3bulan dapat 
duduk bilik, makan berak semua dalam bilik... 


Tapi bila dia dah besar, ibuKM tak larat dah 
bilik berbau poo2 cin2 dia, ibuKM masukkan 
dia sekali dengan bebudak KM lain dalam sangkar, 
lepas je ibuKM beli sangkar besar tu.. 



ibuKM selalu ajar Brown ni main cak2, ala... 
yg macam korang sorok belakang pintu ke, 
belakang bantal ke pastu terkejut kan orang 
sambil sebut "CAK !" kuat2.. bila Brown ni 
masuk je bilik, ibuKM terus buat2 menyorok, 
sambil jenguk2 kan kepala dari celah bantal. 
Dia pun apa lagi membulat jelah mata dia.. !


Eksaited betul dia ! 2,3 kali cak dia pun 
terkam ibuKM .. pastu dia lari balik meyorok.. 
ibuKM buat2 keluar dari bilik dia ikut keluar, 
bila ibuKM lari cepat2 nak masuk bilik balik, 
dia lagi laju tau2 dah ada atas katil ! 

Dia ada satu port menyorok, dekat celah 
timbunan bantal, kira nampak macam 
terowong kecik ah muat2 badan dia.. 
Dari situ, sikit2 dia jengah kepala dia 
keluar intai ibuKM, ibuKM buat2 lah intai 
dia jugak dari celah katil.. Dia macam dah 
standby kaki dia 2minit lepas tu terus dia 
lompat macam nak terkejut kan ibuKM ! hehe.. 
sebab dia tak boleh bercakap, dia lompat macam
nak terkam jelah pastu dia lari balik masuk 
celah timbunan tu.. Buat nya dia cakap "cak" 
jugak mesti ibuKM terkejut kan?? hahaha.. 
kadang2 ibuKM saja2 buat macam nak keluar 
bilik, dia pun turun dari katil terus ibuKM patah 
balik buat2 macam nak kejar dia sambil 
hentak2 kaki,... apa lagi menggelupur dia naik 
atas katil cari port menyorok ! 


Ada satu hari tu, 
dia punya kelibut ibuKM dok acah dia, 
terjatuh dari katil !! padan muka dia, huhuu.. 
Bila dia dah penat, dia akan buat2 baring 
depan ibuKM sambil wat muka seposen tapi 
bila ibuKM sua kan jari kasi dia, dia tetap gigit2 .. 
Sakit tau dia gigit, tajam gigi dia.. 
Kadang2 ibuKM malas layan dia, ibuKM 
baring jelah atas katil.. satgi dengar dia bunyi 
macam "kucing jantan nak menggatal" dari 
bawah katil .. huhuu, bila ibuKM panggil dia 
naiklah atas katil tu sambil gesel2 muka dia lah, 
badan dia lah, kadang2 tala montot dia kat muka ibuKM !
derhaka betol ! huhuuu.. 



Tapi, tak tahu kenapa dia hanya nak main 
cak2 tu masa ibuKM seorang je ada dalam bilik. 
Kalau babah dia ada, dia takmau.. 
Dia wat derk je .. Agak nya malu kot.. huhuu


Kalau dapat lepas dari sangkar, 
dekat luar rumah tu jangan harap nak dapat 
tangkap dia masuk balik. Kena umpan dia 
panggil masuk rumah baru dapat tangkap,
masuk dalam sangkar.. Budak DEGIL sangat tu !



Banyak lagi perangai si Brown yang kalau 
di ceritakan tak habis.. Dia punya nakal, nauzubillah ! 







(gambar ni masa Brown umur 2bulan kot..
dari kecik dah nampak perangai macam MONSTER kan???)
huhuhuhuh... 

4 comments:

  1. biar la nakal asalkan sihat..hehe

    ReplyDelete
  2. hahhaaa..jgn terpedaya dengan kecomelan mereka..hahah..nie muke budak nakal nie ..hehe..takpe asalkn mereka sihat dh cukup kan...nakal pun xpe

    ReplyDelete
  3. heheheh...best kan main cak cak ngan bebdk nih tp tak tahan bab dia terkam tulah kadang sampai berdarah huhuu

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !