KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Friday, July 13, 2012

Putih On Heat

Si Putih masuk harini dah lebih seminggu on heat.. 
Memekak je lah asyik dengar suara dia yang 
sumbang kegersangan !! Geram betul lelagi 
bila dengar orang kat rumah tu sibuk suruh 
kasi Si Putih main je dengan kekucing jantan ! 
Eee, sedap2 je.. Kang lahir anak luar nikah siapa nak bertanggungjawab? IbuKM?? ah, malas lah .. 
Sebab kesian nanti diorang terabai ! 
Yelah anak kecil perlukan penjagaan rapi 
bukan macam kucing dewasa.. 
Kita setakat bagi makan minum cebok berak 
(eh kena cebok eh?) pastu main2 dengan diorang..

Anak kucing ni, senang sakit.. sakit mata lah, 
sakit perut lah, sakit telinga la... Leceh ! 
Bukan ibuKM tak suka anak kucing, 
tapi keadaan belum mengizinkan 
ibuKM "beranak" kecil.. Yelah, kalau dah 
rumah sekangkang kera nak berhimpit 
ramai2 kan dah tak selesa Putih dan anak2 nya nanti.. 
Sekarang je dah 5ekor sumbat 1 rumah.. 
Kalau dia beranak sekali 4 hekor?? 
9 hekor 1 rumah !! Mati tak bernafas anak2 
kucing tu nanti ! Nak beli rumah baru, 
takde tempat ibuKM nak letak.. 
Yang ada sekarang pun bersyukur sangat, 
sebab selalu stress dengar Putih merengek gatal !
IbuKM tengah berkira2 nak SUNAT, 
taknak SUNAT, nak SUNAT, taknak SUNAT
 ...... KENA SUNAT JUGAK (akan tiba masa nya)

Eee, kalau duduk rumah sendiri memang 
ibuKM biar je Putih tak bersunat, sebab 
dia betina. Kalau jantan yang tak sunat, 
alamat nya hari2 ibuKM jentik2 telinga dia !! 
Yelah, kalau jantan dah "baligh" ni kan 
dia suka MEMANCUT sana sini, buat tanda ! 
Habis semua benda di pancut ! Kat rumah tu 
pun ada sekor jantan, kepunyaan adik ipar.. 
Suka pancut sana sini.. TV, komputer, pintu, 
pendek kata SEMUA lah !! sampai ibuKM geli 
dan takut nak pegang sesuatu benda kena 
tengok betul2 dulu.. Konfirm takde kesan air "mazi" 
dia baru pegang .. Huhuuu. Adik ipar belum ada 
bajet nak sunatkan dia, taktahula sampai bila 
akan berlarutan.. 
Harap2 dia dimurahkan rezeki lah, 
sebab lepas jantan sekor tu disunatkan, 
ada 3ekor jantan lagi menunggu masa 
menjadi "dewasa" Cuba bayangkan 
kalau 4ekor jantan MEMANCUT sehari??? 
Aiyyooooh, silap hari bulan rumah tu menjadi 
LAMAN BERSENI... huhuu, sebab banyak 
HASIL PANCUTAN... 
Yang betina pun ada jugak, dah matang 
ada yang dah beranak.. Eeee, nasib baik 
ibuKM dah "sunatkan" anak2 ibuKM awal2, 
kalau tak, sekarang TAK MUNGKIN diorang 
dapat bebas bermain luar rumah.. 
Macam sekarang PUTIH dikawal ketat ! 
Mana dia pergi ibuKM ikut, perhati je..
Macam Manje dulu2 lah, korang ingat tak 
entri dia bersoka ria atas bumbung tu, 
di apit beberapa ekor jantan gersang tu?? 
kot2 dia kena "rogol" dengan jantan 
durjana sia2 je dapat cucu LUAR NIKAH !!  
Tapi sekarang Manje rileks je boleh main jauh2, 
selamba je ibuKM tengok kalau ada kucing 
jantan dekat dengan dia.. Kalau Putih la, 
menggelupur ibuKM tangkap dia masuk 
dalam sangkar ! Mana tak nya, dia dah 
dok menari nari, bergolek golek depan
 jantan tu... !!! SERAM !!! 

Patut lah ramai orang sokong 
"PEMANDULAN" haiwan ni kan.. 
HATI TAK SENANG WOOO !
Kesian memang kesian, tapi kalau dah beranak 
pinak ko mampu dan sanggup nak jaga 
takpelah kan.. KALAU KO ABAIKAN??? 
NAUZUBILLAH, lagi kesian .......... 



Kawan2, sila lah "SUNAT"kan kucing
anda jika berkemampuan, kalau tak mampu 
sunat (betina kos dalam RM 140 : swasta, RM 70 : kerajaan), 
sila sediakan duit poket yang lebih lagi 
untuk kos penjagaan anak kucing anda yang 
bakal lahir nanti..semua pun duit beb, 
sesal dahulu pendapatan, 
sesal kemudian tidak berguna..
mak kucing beranak 6hekor, 
lusa tinggal 5 hekor, 2minggu lagi tinggal 4hekor, 
bulan depan nya tinggal 3hekor 
4bulan lagi terbunuh lagi sekor dan tinggallah 
sekor anak kucing tu.. ANDA LAGI ZALIM
sebab tak menjaga KEBAJIKAN 
anak kucing itu.. sob sob sob =(


Okaylah, dah jauh tersasar ibuKM membebel... 
Kita jumpa lagi di lain entri.

*urut dada bila tengok kucing kat rumah tu kena rogol* 




p/s: ni entri marah ke apa ni?? 
haha, lepas geram kot.. laju je tangan menaip.. terus publish. 

2 comments:

  1. apa lagik..call la spca-dbkl kat setapak buat appointment. :)

    tapi utk kucing on heat ada few puloh renggit extra charge :)

    ReplyDelete
  2. agree ngan cik marie..KKS sedia menunggu sape2 yg gatai utk di snip :p

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !