KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Tuesday, April 2, 2013

BUAIAN BARU !

Assalamaualaikum,


Bebudak KM dapat buaian baru dekat 2minggu dah... 
IbuKM wat sendiri je. Jimat kos.. Beli sarung bantal 
kat pasar malam RM 4 sehelai, tali rafia & cangkuk 
sedia ada kat rumah dan terhasillah sebuah buaian 
baru untuk bebudak KM. Jadilah kan, sebab buaian 
yang lama tu, ibuKM buat daripada tuala, selalu 
sangat nampak kotor sebab bulu diorang & habuk2 
melekat kat situ. Bebudak KM suka je, janji ada buaian 
diorang nak lelepak kan. 



Antara bahan utama : 
Sarung bantal, Tali rafia, Cangkuk besi (4biji)




Setelah siap dijahit, (jahit tangan je, compang camping :))



 Masa untuk pasang kat cage :))




Siap je buaian tu memang sedang elok time nak masukkan bebudak KM dalam sangkar selepas seharian bebas kat rumah..



Kichan yang pertama try..Tu pon takut2, dia keluar balik..
Agaknya bau lain kan,, 


dapat kat Putih, dia test2 dulu.. test goyang, test kestabilan, test kekuatan material, macam2 dia test...


Dah sedap mengetest taknak keluar plak... 
tak bagi can yang lain huhuu Terpaksa ibuKM 
keluarkan dia dan masukkan Manje pulak


Manje pun sama... Macam nebes je duk dalam tu.. 
Yelah dia kan gedebob ! Buaian tu pulak belum 
kendur, mungkin dia rasa gayat..



End up, dapat kat Tomei elok je dia menjilat bersihkan 
badan duduk dalam tu...
Takde perasaan takut pun.. Anak yang sekor ni 
memang selenge je perangai nye..
Kalau belum sunat, agaknya mau jadi gangster 
kat area sini




Sekian saja cerita bebudak KM, 


note : kurang sekor anak, rindu dia (Brown)





7 comments:

  1. dlm tu awk bubuh kekabu ke?tang tgh2 tu awk jahit?ke bhgian tepi2 je awk jahit?

    hehhe nk bt utk ank2 bulus kt uma jgk ler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iela : Sarung bantal ni jenis tebal, dalam tu memang dah ada span nipis.. Saya jahit bahagian tepi je untuk masukkan tali & cangkuk tu. Buatlah, DIY ni seronok lagi2 untk anak bulus :)

      Delete
  2. terbaiklah Tomei. anak bujang sejati ni

    ReplyDelete
  3. klu letak kat umh yg cam tu, kompem kejap jer koyak sbb sume ganas2.

    b4 penah buat DIY buaian tuala utk dorg. saya guna tola tebal, pastu tali tu saya guna tali beg yg lelame tu (siap dengan cangkuk). Sempat ler bertahan utk 3 mggu.

    3-4 hari lepas tgk dah babai...jatuh kat bawah. HEran mcm mane punye kuat tali beg yg tebal tu, bleh jatuh jugak.

    -_-

    ReplyDelete
  4. Seronoknya bebudak KM dapat buaian baru! Kucing2 Arol takde buaian pun. Sebab dorang pantang nampak kain, lunyai dorang koyakkan. Hahaha! :D

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !