KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Wednesday, April 17, 2013

Mak Buyooongggg !

Assalamualaikum,



Ha, ni ibuKM nak tepek gambar mak 
buyung sekor ni... PUTIH. Ye, dah membuyung... 
dekat sebulan lebih kot. tatau due date beranak bila. 
Kena tunggu jelah. Tanda2 nye belum ada. 
Cuma lately dia dah mula banyak berehat je. 
kalau dapat masuk bilik kitorang, dia duduk 
bawah katil. Macam cari port. Rasa nya dia 
dah jumpa port beranak bawah katil tu tapi 
ibuKM akan pastikan dia TAK beranak kat situ. 

Sebab nya : Habuk banyak akan memudaratkan 
baby nanti, tempat tu dalaaaaammmm susah 
nak capai nanti kena keluarkan segala khazanah 
bawah katil tu, pastu nanti jadi kerja pulak 
ibuKM nak bersihkan kawasan tu, yelah dengan 
darah lagi, kotor lagi.  Dah lah ibu dia ni pun bawak perut,, kang tertonggeng2 segala...Ish malas lah..

So, ibuKM akan sediakan tempat lain untuk dia. 
eh, jangan dia beranak dalam sangkar sudah, 
kotlah malam2 dalam sangkar dia tetiba nak 
beranak kan.. Harap nye idak ler. 

So, ni lah gambar Putih yang terbaru. At least 
ada kenangan Putih di kala membuyung kan. 
Sebab ini ada lah kali PERTAMA & TERAKHIR 
dia akan membuyung. Pasni NO MORE ! 
hehee.. cukup 5-6 bulan pas beranak nanti, 
kita sooonat ye :) Kenapa tak sunat awal2 ?? 
Saje je, nak gak merasa ada anak kecik kan.. 
Insyaallah, macam banyak je anak dia tu sebab 
perut besar jugak. Estimate dalam 4-5 ekor. 
Kalau ada yang berkenan nak jaga kan nanti 
boleh juga :)



Muka tak rela masuk blog.. 
Yelah tengah sembap kan :)




Bangun untuk beralih kedudukan,
konon tak suka orang ambik gambar dia... 
Poyo sangat !




Terpaksa pasrah sebab ibuKM 
masih jugak ambik gambar dia.. hehee


6 comments:

  1. hehe..sian mak buyong putih ni yer

    sabar yer...nanti baby dah besar, lepas dah sunat mesti putih jelita semula hiks!

    ReplyDelete
  2. hehe cute je..nmpk seri ibu ngandung..eheh??! :p

    cmnie la betul ibu..b4 sunatkan,,biar la dia merasa ada baby sendiri..dia pun mesti tingin nak jd ibu jugak kan...
    :)

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !