KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Thursday, November 3, 2011

MIMPI NGERI..

Kenapa mimpi ngeri?? ini bukan mimpi malam tapi MIMPI NGERI di siang hari !!!


Pagi tadi macam biasa waktu pagi sebelum saya gi kerja, saya akan lepaskan anak2 bulus bermain dgn riang gumbira di depan rumah. Sementara saya menyidai kain baju di halaman.

Dah siap, saya pun panggil lah semua nak masuk cage .. 1st, KICHAN.... menyahut dan datang.
Pup masuk cage, TOMEI..... tak jawab, tak datang macam biasa. ANJE..... pun tak nyahut, tak datang.
Ronda di sekeliling dan depan rumah. Tak nampak kelibat mereka ber2 atas pokok, tempat biasa diorang main.

Jantung dah mula berdegup pantas. Tetiba terdengar bunyi gedebak gedebuk zink car porch berbunyi.
Bunyi lembut tak macam kucing liar biasa berlarian bunyi kalah orang minyak berlari .. Ku lihat2 ku jenguk2 nampak budak 2 ekor tu tergedik2 jalan lenggang lenggok cari jalan turun bila dengar saya memanggil.
OOh cantik perangai korang naik pandai, turun tak reti !! Aku dah la kenit, camne nak panjat selamatkan korang dari situ??

TING (sambil keluar mentol) Saraf otak mula bersambung .. Tingkatkan baldi 2 biji depan rumah, panggil dan turunkan Tomei dulu (masa panjat and berdiri atas baldi tu mmg tawakal aje lah) BERJAYA !

Jenguk balik, ANJE dah takde.. AAARRRGGGHHH !!! Jiwa dah mula kacau, usha punya usha rupanya dia dah jalan pergi bumbung rumah ke 5. Intai punya intai, ada seekor JANTAN di hadapan dia, jaraknya cuma SETENGAH DEPA ye kawan2 .. Darah berderau lagi ! Anak dara aku belum sunat, buat nya di "EHEM2"
oleh jantan tu, 65 hari lagi aku jadi nenek ! OOHH TIDAK !!!!!!

              ~ MANJE ~                                                                                                    ~ JANTAN 1 ~
                                                                                                                                         Ihsan Google


                   VS       




                                       
             
Cari jalan camne nak turunkan dia, panggil pekik2 pun dia wat bodo je sbb tercengang tgok jantan yg tak hensem tu !! HISH geram betol ! Hati ni dah nekad nak panjta bumbung rumah orang tapi kalau orang kampung nampak malu den !! hahaha, OK2 berusaha lagi panggil. TING lagi (2 mentol keluar)
Ambik batu barang seketul 2, balingkan ke arah berdekatan kucing jantan tak semenggah tu.. LARI tak cukup tanah !! Ok panggil lagi, masih degil ! Dia pergi hidu2 tempat jantan tu bertanggak tadi.. MASALAH !!

Dalam pada saya cari jalan nak turunkan dia, datang pulak 4 ekor jantan lagi !!! Oh jantung sangat rasa nak luruh !! Capai batu baling lagi (dalam hati takut jugak kalau2 tuan rumah keluar hehee) Tapi nekad !!
Anak gadis aku harus diselamatkan dari jantan2 durjana itew !! Tak sanggup jadi nenek haram !! hahaa
                                 
                                                                                  ~ MANJE ~

VS




4 ekor jantan tadi memerhatikan ANJE dari jarak lebih kurang 1 rumah.. Anje tergedik2 di situ, saya panggil lagi. Dia nampak saya, dan mula nak cari jalan balik. Saya panggil dan panggil tunjukkan dia jalan dari 1 rumah ke 1 rumah, akhirnya dia sampai ke bumbung rumah kami. saya guna kan cara yg sama nak turunkan Tomei tadi, BERJAYA dengan konfidennya saya takkan jadi nenek !! FFFUUUUHHHH !!!

Tuhan je yg tahu perasaan saya masa dah dapat capai dia, cepat2 masukkan dalam cage !
LEGA !! Disebabkan kejadian ni, saya masuk kerja lewat SEJAM !! Nasib baik bos boleh toleransi, kalau tak dapat surat kuning .. MANJE MANJE, susah kan hati ibu je pepagi ni. ........

p/s : Saya dah buat appointment utk spay MANJE lepas raya haji ni.
Sebelum raya telah FULL HOUSE kata doktor .


*



*



*


 Harap2 tak ada kejadian buruk menimpa lagi.........
Memang NGERI mimpi ni !!

7 comments:

  1. Alahai Manje... sib baik mama kamu tak kene heart attack... lepas ini jgn nakal, tau.

    ReplyDelete
  2. hahaha...mimpi ngeri mama bubuye jugak..risau jer ter jadi nenek...

    ReplyDelete
  3. Sis Rosmawati : TAHU TAKPE !! Nasib bek mak nya muda lagi, dia pon dapat diselamatkan. Alhamdulillah.

    Mama Bubuye : Pon penah kena jugak?? hehehee, dorang ni memang saja je nak menduga kan.

    ReplyDelete
  4. Hebatnya Yani dapat tangkap gambar semua si jantan dgn posing cantik2...haha...di belakang rumah I ada 3 ekor anak kucing (Umur 1 month plus), tak tahu nak cari adopter atau biarkan saja bersama si ibu...what do u say? After that insiden ( yg mana si tomei kena return by the 1st adopter) , mcm dah serik nak guna khidmat petfinder.

    ReplyDelete
  5. FuiChin : Mana boleh saya dapat gambar mereka semua :) Itu gambar MR GOOGLE yang punya.. hehe, saya pinjam saja. Sebab masa tu saya sedang takut sangat, tak sempat langsung ambil kamera. hehee

    Upload the kitten picta, in mudah / Facebook. Maybe can help. Tomei sangat gemuk sekarang. Lebih besar dari Kichan.

    ReplyDelete
  6. Rupanya gambar Mr Google... I am just too innocent.....

    ReplyDelete
  7. FuiChin : hehee, tak apa. U Terlepas pandang lah tu

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !