KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Thursday, November 24, 2011

Update Rambang

~~ MANJE BERANSUR PULIH ~~


Lihat saja aksi nya, tak macam kucing baru lepas operation.
Semakin hari semakin nakal, perangai dah bertukar lebih ke anak anakan.
Makan 2kali ganda dari sebelum nya, menjadi lebih mendengar kata.
Saya gembira, dia sihat seperti sedia kala.







-----------------------------------------------------------------------------------------

 ~~ PUTIH DEMAM ~~


Anak gadis terbaru ku ni, dilanda demam.
Kurang makan, tidak aktif, tidur lebih 9 jam pada waktu siang
dan beransur kurus.
Makan pun hanya mahu ikan rebus,
tak pe lah sayang. janji kamu sihat semula.







-----------------------------------------------------------------------------------------

 ~~ TOMEI ~~


Tomei ni, makin bijak. Dah boleh tukar nama panggil Fatty kot.
Sebab kuat makan, berat ! Tak pe, asalkan sihat tak ada
penyakit. Tomei pandai grooming, mungkin sbb dia jenis 
Short Hair, jadi bulu2 dia nampak kemas sangat. 
Makan langsung tak memilih, bagi ape semua dia kaut. 
Liciiinnnnn,
(masa Tomei kecik, ada 1 adopter pernah adopt dia tapi di pulangkan 
semula pada owner sbb kata nya Tomei ni ada flea, ear mites etc.., 
beberapa hari je sebelum saya adopt dia. Tapi sekarang, tengoklah
he's the SMARTER among others. Bukan nak puji, ini kenyataan)















# Salam 1 MALAYSIA #
************************************************************

15 comments:

  1. hiii...thx for visiting
    hope you guys play happily today!!!

    purssss
    BoBo Salem
    Meow Meow Family

    ReplyDelete
  2. Salam..ader org kat umah tak? ehehe

    cepat sihat yer Putih..

    ReplyDelete
  3. MeowMeow Family : Welcome to our home ! Try visit everyday ya.. More updates coming ! ;)

    GtHans : Wslm, adaaaaaaaaa... kitowang tengah tito la. eh, tito pon leh jawap salam ek?? hehee

    ReplyDelete
  4. Assssalaaaamualaikuummmmm....saya dtg menyinggah banglo Kichan, Tomei, Manje & Putih.

    Buat Putih, cepat sihat yer..auntie sayang kamu sume.

    ReplyDelete
  5. Time acih Mama Tatami, Putih dah ok sikit..
    Sebab hari2 ibu kite bagi mam ikan rebus .. Yg lain makan kibbles BW je..hehee (mesti dowang jeles kalau tau..shhhhhh)

    ReplyDelete
  6. salam...ada org kat umah x ni...ni ery dtg singgah...wahhhh cumel2 belaka korang ni..yg putih tu..cpt sembuh yer syg...yg lain trskan kenakalan kamu biar mami daddy kamu fenin2 meow..hikhikhik..:P...

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, semuga semua cepat sembuh dan happy2 gedix selalu.... aduh comel2nyer...

    ReplyDelete
  8. ery D cat : wslm... ada org. dah masuk pon..hehee
    terima kasih ! Mana tak comel, makan banyak ! huhuu, putih ngengade sikit. Dah ok demam tapi kaki pulak macam terseliuh sikit. tidoooooo lg. Huh !

    Kak Ros : yep, mmg sellau gedix nya pun ! lagi2 si Manje tu. hehe, time acih cakap kitowang comel .

    ReplyDelete
  9. salam kenal dari kami sekeluarga...

    kami memang suka tgk kucing.... suka tgk gelagatnyaa...

    ReplyDelete
  10. Cik Galacticos : ada tanda2 macam kurang aktif, tidur lama dari biasa, kurang nafsu makan dan suhu badan naik. Ada beberapa entry rujukan awak boleh tengok link ni ;-

    http://zaicatzz.blogspot.com/2011/05/kucing-demam.html

    http://catlina7.blogspot.com/2008_05_01_archive.html

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Kazman & Sue : salam kenalan.. selalu2 lah lawat kami ye ;)

    ReplyDelete
  13. owh..thanx....
    akk....smart heart elok x u kucim
    pro diet?

    ReplyDelete
  14. Cik Galaticos Cipot :
    terima kasih utk soklan awak. Smart Heart, Prodiet bukan makanan premium.

    Telah dapat dipastikan bahawa makanan kucing bukan premium amat murah, tapi tiada khasiatnya. Sekadar mengisi perut kucing. Selalu terjadi kucing yang memakan (W), (F), etc didapati menghidap penyakit berbahaya. Urm, sangat merugikan jika kita perlu menanggung kos vet nanti.

    Kucing2 KM diberi Blackwood Kitten dan alhamdulillah harga nya juga ada lah tidak membebankan iaitu RM12.50 - 1KG.

    walau macam mana pun, tepuk dada tanya poket ;)

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !