KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Sunday, June 24, 2012

Anak Yang Baik !

Petang hari Sabtu,
ibuKM cuci kawasan dapur..

Si kenit ni pun nak tolong jugak,,,
tapi apakan daya..
Dia nye lebih kecil dari penyapu
dan baldi yang digunakan..

Jadi dia dengan berbesar hati, 
tolong jugak..
TAPI TOLONG TENGOK je...



(muka yang comel, mana dapat ku tolak anugerah Allah swt ini)



 (sibuk menjenguk kawasan, dia kata, sini bu, kotor lagi)



 (ha, sana sikit.. ibu nak cuci belah kiri kamu ni.. 
Brown : err okay2, sambil ke tepi)
(Brown : ibu, tak penat ke? 
ibuKM : penaaaaatttt, nape nak tolong picit2 kan badan ke?)
(Brown : eeerrrrrr......)



(Brown : eh ibu, sini ada lipas keluar la... 
ibuKM : itu bukan lipas, itu habuk ! hehe)








Malam hari pulak, teman ibuKM buat kerja ofis..
Sampai tertidur dia kepenatan... Comel sesangat dak ni !






Tak terbayang macam mana ada orang
yang sanggup pijak mati anak kucing, 
sepak terajang kucing yang mintak
makanan, panjat kaki ke..
Urm, kesian bagi mereka yang
takde hati dan perasaan belas kasihan kan..

3 comments:

  1. haah,,uni pon kdg2 nak marah..kdg2 nak kesian gak kt org yg xde prasaan ni...huhu

    ReplyDelete
  2. brown ni...makin comellah. aunty suka tang hidung tu. unic :)

    ReplyDelete
  3. comel sesangat!!


    kan...sedih kalau tgk ada org yg sanggup perlakukan haiwan camtu, selalu berdoa moga Allah kurniakan perasaan belas ehsan antara manusia dan haiwan pd org2 camnih

    ReplyDelete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !