KUCING ADALAH MAHKLUK CIPTAAN TUHAN, SAYANGILAH MEREKA KERANA MEREKA JUGA PUNYA PERASAAN, INGINKAN KASIH SAYANG, DIBELAI DAN TEMPAT TINGGAL, MAKANAN DAN MINUMAN.

TOLONG JANGAN SAKITI MEREKA !!

Wednesday, June 20, 2012

Pandai Berlakon !

eee, dak kecik ni tak habis2 dok cerita pasal dia je..
jangan geng ibuKM bosan sudah ! 

mana tak nya, budak ni macam2
kerenah dia.. mengalahkan menjaga anak manusia la..



cerita nya camni, malam semalam ibuKM
dah beritahu suami yang mulai malam tu, 
Brown kena belajar tido dalam sangkar,. 
walaupon suami cakap biar dulu, dia kecik 
lagi..tido dengan kita, tapi ibuKM
tetap bertegas nak Brown tido dalam "kondo"...



Sampai waktunya, ibuKM bawak lah
dak kenit ke "kondo".. Dia punya lah berpaut
pada ibuKM taknak lepas..
Masa tu ibuKM nak bukak kunci sangkar
so tak delah pegang dia sangat. terus dia
melompat turun dari bahu, ish budak 
bertuah ni ! ibuKM bukak kunci siap2
tangkap dia balik, sumbat masuk dalam sangkar.. 
(masa ni rasa sayu, entah nape)..



ibuKM tetapkan hati, Brown mesti belajar
duduk sangkar ! ibuKM masuk dalam bilik,....
sambil landing2 asyik teringat2 kat budak kecik tu..
apa lah dia buat, kesian dia tido luar,
dia tak biasa, sejuk bla bla bla... 
ish, setan betollah setan nie ! mengacau fikiran aku je...



ibuKM pun keluarla jenguk Brown, 
tengok dia tengah duduk buat muka 
seposen atas platform..
Dia nampak je ibuKM terus dia bangun 
(gaya macam baby nampak mak nya minta kena dokong)..
ibuKM tak sampai hati,.. keluarkan dia
balik.. sambil ciom2 molot dan usap2 dia
cakap sory tinggalkan dia dalam sangkar.. 



Bawak dia masuk dalam bilik balik.. 
ibuKM pergi dapur sekejap, terdengar Brown membebel ..









eh amboi amboi amboi !! Sedap nya mulot dia.. 
Takpe takpe, sampai masa kamu nanti 
tau lah macam mana SERONOK nya 
tido kat luar tu !! hahahaahahahahahaha
(gelak seth tan)

4 comments:

  1. hahaha suka la gak ayah si brown tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huh ! dia suka sangat !
      geram tengok dorang..

      Delete
  2. yeayy!! Brown menang ibuKM kalah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa, ye buat masa ni..
      Tunggu la sikit hari lagi ! ngeh ngeh ngeh >.<

      Delete

Boleh komen/share idea kat sini ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~ ABANG KICHAN ~

~ ABANG KICHAN ~
Seekor Jantan, suka menyendiri

~ TOMEI ~

~ TOMEI ~
Seekor Jantan, Kuat Makan

~ MANJE @ ANJE ~

~ MANJE @ ANJE ~
Seekor Betina, Cantik & Manja

~ PUTIH GEBU ~

~ PUTIH GEBU ~
Seekor Betina, Kuat Tido, Sedap dipeluk, empuk !